MOL Magyar Kupa

2024.08.04. 19:30

Magabiztos szolnoki győzelem a derbin – galériával

A  Magyar Kupa főtáblájának első fordulója érdekes párosítást is tartogatott, a vármegyei derbin a Szajol és Szolnok együttesei néztek farkasszemet egymással. Az osztálykülönbség vendéggyőzelmet sejtetett, de az elmúlt hét végi martfűi fiaskó óvatosságra intette Horváth Csaba csapatát.

Jegesi László

Bejött azonban a papírforma, az esélyeknek megfelelően végül sima szolnoki győzelem született, a MÁV – góljait a két félidőben egyformán elosztva – egyértelmű sikert aratott Szajolban.

mol magyar kupa, labdarúgás
Szép számú nézősereg mellett az egész mérkőzésen uralta a játékot a magasabb osztályban játszó kék mezes Szolnok
Fotó: Nagy Balázs

Szajol KLK–Szolnoki MÁV FC 0–4 (0–2)

Szajol, 400 néző, vezette: Bodnár Ádám (Tóth Á., Elek B.)

Szajol: Haris – Csúri (Harcsa, a szünetben),Erdélyi (Németh T., a szünetben), KISS ZS., Kómár, Kacskó (Sárkány, 69.), Falusi, BENEDEK N. (Németh B., 77.), Szentmiklósi, Fülöp Á., Csajbók. Edző: Donkó Krisztián.

Szolnok: CSÁKI – Sitku (Dudok, 59.), Kardos (Demeter, a szünetben), SZABÓ R. (Lengyel G., 70.), KÓPIS – Lengyel B., Tisza, Dósa (Pinto, a szünetben) – Barna V. (Csanádi, 79.), ANNUS, Iván M. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Annus (8., 68., 85.), Iván M. (35.)

Szép számú nézősereg mellett az egész mérkőzésen uralta a játékot a magasabb osztályban játszó Szolnok. Hamar vezetést is szereztek a vendégek, a Szajolnak mindössze egy helyzete akadt ebben a félidőben, de kihasználatlanul hagyta. A folytatásban is hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események, de kétgólos hátrányban a hazai gárda ajtó-ablak ziccerben rontott, amivel el is lőtték a maradék puskaporukat. Ezt követően nyugodtan tudott cserélni a MÁV, tovább növelte előnyét, és fél szemmel már a szerdai bajnoki találkozójára is koncentrálhatott.

Donkó Krisztián: – Látszódott az osztálykülönbség, de az is, hogy négy héttel előrébb jártak a felkészülésben vendégeink. Azért ha támadónk belövi óriási ziccerét két gólos hátrányban, szorosabban is alakulhatott volna a végeredmény.

Horváth Csaba: – Valamennyire sikerült kiköszörülni az előző hétvégén elszenvedett csorbát. Gratulálok a Szajolnak a hozzáállásához, méltó partnerei voltak csapatunknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában