Kosárlabda

2024.08.24. 16:13

Nyílt edzésen és szurkolói ankéton mutatkozott be a Szolnoki Olajbányász idei csapata – videóval

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Olajbányász Szurkolói Családi- és Sportnapját. A hagyományokhoz hasonlóan idén is nyílt edzésen tekinthették meg a szurkolók az új és a „régi” játékosokat, a szurkolói ankéton pedig kérdezhettek is a Szolnoki Olajbányász kosarasaitól és vezetőitől is.

Kovács Levente

Az Olajbányász Szurkolói Családi- és Sportnap egy „Olaj” felkiáltással és Oliver Vidin vezetésével egy nyílt edzéssel kezdődött meg. Nagyjából százan voltak kíváncsiak a tréningre, ahol a játékosok azért tartalékoltak erejükkel, hiszen 18 órától a Kecskemét elleni felkészülési mérkőzés is várt még rájuk. A hangulatra viszont ettől függetlenül viszont nem volt panasz, az újak, Jalen Jackson és Fardaws Aimaq is beilleszkedtek, Bojan Szubotics pedig mintha el sem ment volna, ugyanolyan otthonosan mozgott.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász, kosárlabda, szurkolói ankét
Szurkolói ankéton mutatkozott be az NHSZ-Szolnoki Olajbányász 2024/2025-ös csapata
Fotó: Kovács Levente

A nagyjából ötvenperces edzésen főleg a dobások volt a középpontban, emellett pedig a különböző játékokat is gyakorolta az edzéseket. Ezt követően egy szusszanásnyi szünet, majd az Olaj Klubnál várták a szurkolók a csapatot a szokásos ankétra.

Bemutatkoztak a Szolnoki Olajbányász nyári igazolásai

A szurkolói találkozón azonban Oliver Vidin edző betegsége miatt nem tudott részt venni, hogy az esti edzőmeccsre jobb állapotba kerüljön. Először Szubotics volt, aki „bemutatkozott”, és elmondta, hogy nagyon várta már, hogy visszatérjen Szolnokra, otthon érzi itt magát és örült, hogy viszontlátta a korábbi csapattársakat, a szurkolókat és készen áll a következő idényre. Tőle Sztrahinja Jovanovics vette át a szót, aki kiemelte, hogy van még egy befejezetlen ügye a csapattal, utalva arra, hogy az előző idényben nem sikerült megszerezni a bajnoki címet. Hozzátette, hogy jól érzi magát az Olajbányásznál és izgatott a folytatással kapcsolatban.

Boris Krnjajski elárulta, hogy nagyon izgatott volt akkor, amikor megtudta, hogy érdeklődik iránta az Olajbányász, amelyet 13-14 éves kora óta követ még az Adria-ligából, emellett pedig Magyarország egyik legjobb együtteséhez csatlakozhatott, amivel nagyon elégedett és reméli, minél több sikert tud majd elérni a klubbal.

Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász új játékosai is bemutatkoztak, a kanadai Fardaws Aimaq nagyon elégedett volt a fogadtatással, mindenki segítőkész volt, emellett pedig kiemelte, hogy remek szakmai munka folyik a csapatnál, amellyel a hazai és a nemzetközi porondon is szeretne helytállni.

Jalen Jackson is úgy érezte, hogy jó helyre került, jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy minél hamarabb összeszokjon a csapat, hogy aztán a szezonban minden sorozatban versenyképesek legyenek.

Pallai Tamás, Olajbányász Szurkolói Családi- és Sportnap, NHSZ-Szolnoki Olajbányász
Pallai Tamásék (labdával) nyílt edzéssel kezdték az Olajbányász Szurkolói Családi- és Sportnapot
Fotó: Kovács Levente

A játékosok közül pedig végezetül Peringer Balázs kapott szót, aki közel tíz év után tért vissza a csapathoz, amelyre szíve mélyén mindig is vágyott. Emellett nagyon várja már, hogy bizonyíthasson, úgy gondolja, hogy nagyon jó társaság jött össze, amely keményen dolgozik és mindent megtesznek azért, hogy feltegyék az i-re a pontot a szezon végén.

Csősz Tamás is értékelte az Olajbányász előző szezonját

Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász ügyvezetője, Csősz Tamás értékelte az előző évet, amelyben elmondta, hogy februártól Oliver Vidin érkezésével összeállt a csapat és az elmúlt négy év legeredményesebb szezonját zárta a Magyar Kupa-győzelemmel és a bajnoki ezüstéremmel. Megköszönte az szurkolóknak a biztatást, hiszen a budapesti BOK csarnokban hazai pályát teremtettek a drukkerek, amelynek köszönhető volt az aranyérem, emellett pedig a végig a bajnokság során kitettek magukért és úgy látja, hogy egyre több embert érdekel a Szolnoki Olajbányász.

A nyári munkára rátérve kiemelte, hogy több fontos mérföldkövet is elért a csapat kezdve Oliver Vidin hosszabbításával, mellette pedig Sztrahinja Jovanovicsot, az NB I. legjobb irányítóját is sikerült itt tartani. Mellette a magyar mag is nagyjából egyben maradt Rudner Gáborral, Lukács Norberttel, Pallai Tamással kiegészülve Peringer Balázzsal és Boris Krnjajskival, illettve a fiatalokkal, Horváth Ákossal és Szugyiczki Mátéval. Az ügyvezető szerint sikerült egy tavalyhoz képest fizikálisabb csapatot építeni, köszönhetően az érkezőknek, ami szintén fontos lehet majd a jövőt illetően, végezetül pedig kiemelte, örül, hogy ismét a nemzetközi porondon bizonyíthat a csapat és reméli, hogy ott is sikeresen tud majd szerepelni az Olajbányász.

Végezetül pedig a szurkolói kérdések egy része a nemzetközi és a hazai mérkőzések menetrendjéről szólt, amellyel kapcsolatban a klub időben tájékoztatja majd a szurkolókat. A bérletárak emelkednek tavalyhoz képest, a megújításra/vásárlásra pedig online is lesz lehetőség, a B-középbe szóló bérletek idén várhatóan 35 ezer forintba kerülnek majd, de ezért az árért a FIBA Európa-kupa mérkőzéseit is meg lehet majd tekinteni, így több meccset „kapnak” a szurkolók az idei szezonban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában