Kosárlabda

2024.08.24. 20:32

Jó játékkal mutatkozott be az Olajbányász - galériával

Szép számú szurkolósereg volt kíváncsi szombat este az NHSZ-Szolnoki Olajbányász első felkészülési meccsére, amelyet a szomszédvár Kecskeméti TE csapata ellen vívott a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Az összecsapást a piros-feketék meggyőző játékkal, harminc pont különbséggel nyerték.

Varga Csaba

A szolnokiak közel három hete tartó alapozásuk során eddig zömmel a kondicionális munkát végeztek, most először tesztelhették magukat labdával, edzőmérkőzésen. A vendég lila-fehérek a hétközben már letudták első tesztmeccsüket, több mint negyven ponttal verték az második ligás TF-BP gárdáját.

kosárlabda,sport
Óriási elánnal vetette magát a küzdelembe az öt új emberrel felálló szolnoki legénység
Fotó: Kiss János

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Duna Aszfalt-DTKH KTE 90–60 (22–15, 23–13, 24–10, 21–22)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1200 néző. V.: Fodor A., Rácz Zs., Drenyovszki D.

SZOLNOK: Jovanovics 8/6, Pallai 15/15, Lukács N. 11/9, Aimaq 12, Peringer 9. Csere: Jackson 12/12, Szubotics 18, Arabo, Krnjajszki 2, Rudner 3/3, Szugyiczki, Horváth Á. Edző: Oliver Vidin.

KECSKEMÉT: Wittmann 8/6, Körmendi 3/3, Rakicsevics 10/6, Tóth P. 1, Karahodzsics 8. Csere: Ivkovics M. 8/3, Tóth B. 3, Sinik 9/3, Schöll 8, Kelenföldi 2. Edző: Hegedűs Gergely.

Óriási elánnal vetette magát a küzdelembe az öt új emberrel felálló szolnoki legénység. Nem csak a támadással törődtek Sztrahinja Jovanovicsék, hanem védekezésre is nagyon figyeltek. Feltűnő volt a kanadai center Faradaws Aimaq érett játéka, aki az első félidőben nem hibázott dobást, emellett szedett hat lepattanót és adott négy gólpasszt 14 perc játék alatt. A legnagyobb ováció rendre Bojan Szubotics megmozdulásait kísérte a montenegrói erőcsatár egy év kitérő után tért vissza a Tiszaligetbe, nemcsak biztatta társait, hanem a pontszerzésből is kivette a részét rendesen. Nem beszélve az elmúlt évadban kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes gárda magjáról, akik a „cséká”Pallai Tamással az élen ugyancsak parádéztak. A közönség pedig lelkesen ünnepelte a fiúkat.

A folytatás jövő pénteken és szombaton Debrecenben, ahol egy négy csapatos tornára lesz hivatalos az Olajbányász.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában