Kosárlabda

2024.08.03. 14:07

Az eső átírta az FIBA 3x3 Nemzetek Ligája első napját az U21-eseknél

Pénteken az U21-esek küzdelmével kezdődött a FIBA 3x3-as Nemzetek Ligája, az esőzés miatt azonban a Tiszai hajósok tere helyett a Tiszaligeti Sportcsarnokban rendezték a mérkőzéseket.

Kovács Levente

Az időjárás átírta a FIBA 3x3 U21-es Nemzetek Ligája pénteki nyitónapját, az esőzés miatt ugyanis nem lehetett a mérkőzéseket a Tiszai hajósok terén játszani, ezért a Tiszaligeti Sportcsarnokban léptek pályára a csapatok.

Zsók Áronék (labdával) magabiztosan legyőzték Romániát a FIBA 3x3 U21-es Nemzetek Ligája nyitónapján
Fotó: Szolnoki Sportcentrum-Rendezvények/ Facebook

Az Andi Hanna Emma, Horváth Boglárka, Dúl Terka Zsófia, Telegdy Zsófia Réka alkotta női csapat az A csoportban Törökországgal és Németországgal került egy hármasba. A mieink előbb a törököket 20–15-re legyőzte, majd kikapott a németektől 17–13-ra, így a második helyen zárt csoportjában és nem jutott be a napi döntőbe.

Férficsapatunk Bánfi Balázzsal, Gerőcs Roland Bálinttal, a Ceglédi KE játékosával, Kertész Dáviddal és a Jászberényi KSE kosarasával, Zsók Áronnal a soraiban a nyitómeccsén 21–15-ös vereséget szenvedett Németországtól, a folytatásban viszont magabiztosan 21–13-ra legyőzte Romániát, azonban ez csak a második helyre volt elég a csoportban.

Az U21-es korosztályban helyosztókat nem játszanak, csupán a két csoport győztese játszik egymással a napi döntőben. A nőknél Csehország 21–13-ra felülmúlta Németországot, a férfiaknál azonban a németek diadalmaskodtak Spanyolország ellen 21–17-re a döntőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában