Labdarúgás

2024.08.18. 07:00

Vármegyei derbivel folytatódik az NB III

Az NB III. negyedik fordulójában vármegyei derbit rendeznek, a Tiszafüred ugyanis a Karcagot látja majd vendégül a hétvégén az Északkeleti csoportban. A Délkeletiben a Szolnok és a Tiszaföldvár is első pontszerzésére készül, azonban egyiknek sem lesz könnyű dolga, míg a Martfű a fővárosba látogat.

Kovács Levente

Az NB III. negyedik fordulójában az Északkeleti csoportjában a Tiszafüredi VSE a Karcagi SE csapatát látja vendégül. Délkeleten pedig a Tiszaföldvár SE továbbra is a kunszentmártoni albérletében fogadja ellenfeleit, míg a Szolnoki MÁV FC és a Martfűi LSE Budapestre látogat.

Karcagi SE, NB III., labdarúgás
A Karcagi SE győzelemmel avatta fel stadionját, most a Tiszafüredhez látogat az NB III-ban
Fotó: Karcagi SE


NB III. Északkeleti csoport

Facultas-Tiszafüredi VSE–Karcagi SE

Vasárnap, 17.30

A szezont megelőzően talán csak álmodoztak arról a Tiszafüred szurkolói, hogy az első három forduló után csapatuk a tabella élén áll, ráadásul százszázalékos teljesítménnyel. Dorcsák Zoltán együttese viszont ott folytatta, ahol az előző idény végén abbahagyta, és remek sorozatának köszönhetően éllovasként fogadhatja majd a vármegyei rivális Karcagot.

Varga Attila gárdája sem áll rosszul, sőt két meccs után még veretlen, de vesztett pontok tekintetében a harmadik legjobbak a nagykunságiak. Az első fordulós meccsüket viszont későbbre kellett halasztani a stadionjuk hitelesítése miatt, ahol legutóbb végül kiütéses, 6–2-es győzelemmel debütáltak az NB III.-ban. A karcagiak kerete megerősödött, több magasabb osztályban is helytállt játékost szerződtettek, így nehéz megjósolni, melyik csapat lesz az esélyes, az viszont biztos, hogy izgalmas csatára számíthatunk vármegyénk együtteseinek rangadóján.

NB III. Délkeleti csoport

Vasas FC II.–Szolnoki MÁV FC

Vasárnap, 11.00

Már-már hagyományt teremt abból a Szolnoki MÁV, hogy pocsékul kezdi az idényt az NB III.-ban. Talán az idei viszont mind közül a legrosszabb, három meccs után továbbra is pont nélkül áll a kiesőzónában. A Tisza-partiak ellenfele ezúttal az a Vasas II. lesz, amely egyetlen győzelmét a Martfű ellen aratta, ráadásul azt is úgy, hogy többen is lejátszottak az NB II.-es keretükből. Érdekesség, hogy a szolnokiak tavaly az angyalföldiek ellen szerezték meg első győzelmüket a szezonban, akkor Tisza Kálmánék 3–0-ra nyertek hazai pályán. Hasonló eredményben bíznak idén is a MÁV háza táján, most viszont idegenben kell kiharcolni a sikert.

Tiszaföldvár SE–Gyulai Termál FC

Vasárnap, 17.30

Két újonccsapat találkozik hétvégén Kunszentmártonban, azonban míg a Tiszaföldvár a tabella alján szerénykedik, a Gyula hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot. A békésiek jól kihasználták a Körösladány megszűnését, több játékost is szerződtettek onnan, melynek eredménye szemmel látható. Erős Károly szerint a TiSE is kezd összeállni, a legutóbbi BKV Előre elleni meccs második félidejében nyújtott teljesítményre már lehet alapozni, a játékosokból viszont még hiányzik az a plusz, amivel mérkőzéseket lehet nyerni. A tiszazugiak abban bíznak, ez vasárnap már kijön belőlük, de mindenképpen bravúrnak számítana a győzelmük.

Pénzügyőr SE–Martfűi LSE

Vasárnap 17.30

Vármegyénk csapatai közül a Martfű kiemelkedik négy szerzett pontjával a MÁV és a Földvár mellett a Délkeleti csoportban. Első fordulós győzelme a Szolnok ellen a meglepetés erejével hatott, emellett pedig a tavalyi bronzérmes Hódmezővásárhelytől csentek el egy pontot. Koncz Zsolt együttesének teljesítménye tehát biztató, még annak ellenére is, hogy a Vasas második csapatától simán kikapott. Nem lesz viszont könnyű dolga ezúttal a Pénzügyőr ellen, amely csak az éllovas Gyulától kapott ki, de nyert a BKV és a Honvéd II. ellen. A két csapat legutóbbi találkozóján a martfűiek 3–1-re legyőzték a fővárosiakat, és remélik, sikerül megismételni ezt az eredményt vasárnap is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában