Labdarúgás

2024.08.07. 07:00

Önbizalmat adhatott a kupaforduló NB III-as csapatainknak a bajnoki folytatásra

Az elmúlt hétvégén a bajnoki küzdelmeket a Magyar Kupa váltotta fel, most viszont ismét az előbbi kerül főszerepbe. Ráadásul szerdán rendezik a második kört, vagyis mindössze három-négy napot pihenhettek NB III-as csapataink. Valamennyien a főtábla második fordulójába jutottak, ami kellő önbizalommal vértezhette fel a résztvevőket.

Jegesi László

Az NB III. második fordulójában a Tiszafüred és a Tiszaföldvár együttesei hazai környezetben, míg a Martfű, a Karcag és a Szolnok idegenben lépnek pályára.

Tisza Kálmánék (balra) és Asztalos Dávidék (jobbra) is idegenben lépnek pályára az NB III. második fordulójában
Fotó: Nagy Balázs

NB III. Délkeleti csoport

Tiszaföldvár SE–Szegedi VSE

Szerda, 17.30

A bajnoki szezont a Szeged, míg a Magyar Kupa első fordulóját a Tiszaföldvár kezdte győzelemmel, igaz, utóbbinak valamivel egyszerűbb dolga volt az Orosháza otthonában. A nyári felkészülés első szakaszában már találkoztak egy gyakorló mérkőzés erejéig, akkor az SZVSE nyert a még alakuló félben lévő TiSE ellen. Még most sincs "készen" a pályaválasztó edzőjük, Erős Károly szerint, de meccsről meccsre javul játékosai teljesítménye. A kupasiker jót tett az önbizalomnak, a találkozó egyfajta erőgyűjtésnek és gyakorlásnak is megfelelt. Abban bíznak a tiszazugiak, hogy az újoncok csatájában már szerdán megszerzik első bajnoki pontjaikat.

Vasas FC II.–Martfűi LSE

Szerda, 17.30

A Szolnok ellen magabiztos, a kupában viszont a hajrában szerzett góloknak köszönhetően nyögvenyelősebb győzelemmel kezdte a szezont a Martfű csapata. Koncz Zsolt edző egyértelműen kijelentette már korábban is, hogy versenyhelyzetet szeretne teremteni a csapatba kerülésért. Elképzelése beválni látszik, hiszen a csak vasárnap szerepet kapó játékosai is nagyon igyekeztek a Pilis elleni találkozón. Mostani ellenfelük vereséggel nyitotta a bajnokságot, és bizonyára javítani szeretne, mint ahogy vendégeik sem szeretnék győzelemnél alább adni szerdán.

ESMTK–Szolnoki MÁV FC

Szerda, 17.30

Mivel a Szolnok a Tiszaligeti stadion felújítása miatt felcserélte a pályaválasztói jogot, ismét idegenben kénytelen pályára lépni. Ráadásul annak az ESMTK-nak a vendégeként, amely ellen nem sok babér szokott teremni számukra, ha a fővárosban van a mérkőzés. Horváth Csaba együttese a szajoli kupameccsen részben kiköszörülte azt a csorbát, ami Martfűn keletkezett az első bajnoki fordulóban. A pesterzsébeti gárda kerete sokat változott a nyáron, eligazolt az összesen harmincnégy gólt szerző Wirth Dániel, Molnár János duó, de bizonyára érkeztek olyanok is, akik képesek lehetnek helyettesíteni őket.

NB III. Északkeleti csoport

Facultas-Tiszafüredi VSE–Füzesabony SC Erőss Út

Szerda, 17.30

Jól kezdte a szezont a Tiszafüred, a sikeres bajnoki rajtot követően a kupában pedig gólfesztivált rendezett Hidasnémetiben. Az utóbbin aratott fölényes győzelem azért kétes értékű, mert a gyenge játékerőt képviselő ellenféllel szembeni mérkőzésnek nem sok sportértéke volt. Most viszont a csoport egyik újonca, a Füzesabony látogat a Lipcsey Elemér sporttelepre, és bizonyára szeretné megmutatni, hogy nem véletlenül került fel a harmadik ligába. Dorcsák Zoltán edző csapata pedig azt, hogy a Tiszaújvárosban mutatott magabiztos játéka csak a kezdet volt és a folytatásban igazolná, hogy a biztos bennmaradásnál nagyobb céljaik is lehetnek ezúttal.

Kisvárda II.–Karcagi SE

Szerda, 17.30

Az előző bajnokságban ebben a párosításban a hazai csapat diadalmaskodott, azóta viszont hatalmas változások történtek Karcagon. Mindössze hat játékos maradt a keretből, azaz tejesen új csapatot kell építenie Varga Attila edzőnek. Most még az út elején járnak, az első mérkőzésük a DVSC II. ellen el is maradt, a vasárnapi kupamérkőzés pedig még nem volt igazi értékmérő. Arra azért mindenképpen jó volt, hogy láttassa a trénerrel: működik a csapata. A játékosok hozzáállása nagyszerű volt és a cseréket követően a találkozó végéig remekül teljesítettek a pályára lépők, így megvan a remény arra, hogy a bajnokságban is jó rajtot vegyen a Karcag.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában