Labdarúgás

2024.08.11. 07:00

Nehéz ellenfelek várnak csapatainkra az NB III-ban

Gyors egymásutánban két fordulót is lebonyolítanak az NB III-as bajnokságban. Az elsőre már szerdán sor került, vasárnap pedig ismét pontokért hajtanak csapataink. A hétközi első felvonást a Délkeleti csoport tagjai vereséggel zárták, míg az Északkeletiben a Tiszafüred nyert, a Karcag pedig döntetlent játszott. Az előzetes esélylatolgatások alapján a hétvégén is nehéz feladat előtt állnak a mieink, a harmadik körben bármelyikük sikere bravúrral érne fel.

Jegesi László

Nem sok idejük volt pihenni csapatainknak az NB III harmadik köre előtt, szerda után ugyanis vasárnap már ismét pályára lépnek az együttesek.

Lengyel Béla, NB III., Szolnoki MÁV, labdarúgás
Lengyel Béláék (labdával) két vereséggel kezdték az NB III-as idényt
Fotó: Nagy Balázs

NB III. Északkeleti csoport

Karcagi SE–Eger SE

Vasárnap, 17.00

A Karcag első mérkőzése elmaradt, most viszont minden akadály elhárult az elől, hogy végre bajnoki találkozón is bemutatkozhasson hazai pályán a nagykunsági együttes. Ráadásul pont a jelenlegi listavezető ellen teszi ezt, ami mindenképp emeli az összecsapás rangját. Kisvárdán egy kiállítás miatt harminc percig tartó létszámfölény ellenére sem tudott nyerni Varga Attila gárdája. Ennek ellenére van potenciál a csapatban edzőjük meglátása szerint, tanulni kell az esetből, nagyobb higgadtságra van szükség a folytatásban. Az Eger ugyan gyengén teljesített az edzőmérkőzéseken, jelenleg két győzelemmel mégis a tabella első helyén áll.

Cigánd SE–Facultas-Tiszafüredi VSE

Vasárnap, 17.30

A Tiszafüred jól indította a szezont, a bajnoki győzelmek mellett a kupában is tovább lépett. Szerdán az újonc Füzesabony ellen hátrányból fordítva sima győzelmet arattak Barzsó Attiláék és kellő önbizalommal várhatják cigándi fellépésüket. Ide nem feltétlenül győzni járnak a riválisok, de az ellenfél két meccsen szerzett egy pontja azt is mutatja, messze nincs még csúcsformában Igor Bogdanovics csapata. Azt tartják a Fürednél, hogy addig kell ütni a vasat míg meleg, így akár egy újabb idegenbeli siker sem kizárható.

NB III. Délkeleti csoport

Martfűi LSE–Hódmezővásárhelyi FC

Vasárnap, 17.30

A Szolnok elleni jó rajt után kissé meglepő volt, hogy a Vasas II. otthonában viszonylag sima vereséget szenvedett Koncz Zsolt együttese. A kishitűséget rótta fel játékosainak az edző, amivel biztosan nem lehet mérkőzéseket nyerni. Egy-egy felvillanás kevés az üdvösséghez, az előző bajnokság harmadik helyezettje elleni esetleges sikerhez magabiztos játékra van szükség. A nyári felkészülés alatt találkozott a két csapat edzőmérkőzésen, akkor a vendég csongrádiak nyerni tudtak a Martfű ellen.

BKV Előre–Tiszaföldvár SE

Vasárnap, 17.30

Szerdán a másik újonc, a Szegedi VSE ellen nem a nagyobb tudás és nem is az erő hiánya döntött az ellenfél javára. A Tiszakécske utáni második vereség okozója sokkal inkább az volt, hogy rosszul gazdálkodott helyzeteivel Erős Károly csapata és a pár perc alatt kapott két szabadrúgásgól sem mindennapi esemény egy futballmérkőzésen. Ezúttal idegenben, az eddig ötvenszázalékos mérleggel bíró BKV Előre vendégeként kellene helytállnia a Tiszaföldvárnak, ami szintén nem lesz könnyű feladat.

Csepel SC–Szolnoki MÁV FC

Vasárnap, 17.30

Hazai pályáját, a Tiszaligeti Stadiont rekonstrukciója miatt hetekre elhagyó Szolnok harmadik idegenbeli mérkőzésére készül. Az eddigi kettőt nem kísérte szerencse, a Martfű és az ESMTK otthonában is vereséget szenvedett a MÁV. Közben ugyan sikeresen túljutott egy kupamérkőzésen, de a gyenge rajt miatt emelkedett hangulatról azért nem lehet beszélni az öltözőben. Ráadásul bokatörése miatt Szabó Richárdot is hetekre elvesztette a csapat, mellette Demeter Viktor és Bogdán Bence sérülése okán mindössze tizenegy hadra fogható felnőtt játékosa maradt Horváth Csaba edzőnek. Nem a legjobb előjelekkel utaznak a BLASZ-t legutóbb megnyerő, így az egyik újoncnak számító Csepel gárdájához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában