Labdarúgás

2024.08.16. 07:00

„Ott kell lennünk az első háromban” – vallja a Mezőtúri AFC vezetőedzője

A tavalyi szezont a harmadik helyen zárta a mezőtúriak a vármegye I.-ben. Nyáron ugyan történtek változások a keretben, azonban nem lehet azt mondani, hogy gyengült volna a Mezőtúri AFC kerete. Az együttesnél történt változásokról és a célokról Erdősi Gyula vezetőedzővel beszélgettünk.

Kovács Levente

Idén sem adna lentebb céljaiból a Mezőtúri AFC, amely az előző kiírásban a vármegye I. harmadik helyén végzett. Erdősi Gyula együttese az előttünk álló szezonban is dobogót pályázta meg, ezt pedig egy némileg átalakult csapattal kell megtennie.

Erdősi Gyula, Mezőtúri AFC, vármegye I., labdarúgás
Erdősi Gyula szerint játékosainak több odafigyelésre lenne szüksége támadásban és védekezésben egyaránt, hogy a Mezőtúri AFC idén is a dobogón végezzen
Fotó: Mészáros János

– Hogyan értékelné az előző idényt?

– Meg lehetünk elégedve a harmadik helyünkkel, szoros volt a végén a befutó, de sok sérülés hátráltatott minket tavasszal, alapemberek estek ki, így összességében örülünk a bronzéremnek.

– Mit lehet tudni a csapat nyári programjáról?

– Július 12-én Badacsonytomajon kezdtük a felkészülést, ahol egy négycsapatos tornán vettünk részt, majd hazatérve onnan kezdtük a közös munkát. Az East Fest egy kicsit bekavart a felkészülésünkbe, de alapvetően a nyári programunk elején heti három edzéssel, illetve egy mérkőzéssel készültünk, amit az utolsó három hétben két edzés és két meccs váltott fel. Gyakorlómeccsen kikaptunk a Szarvastól 4–3-ra, majd legyőztük a Gyomaendrőd (3–1), a Fegyvernek (2–1) és a Szentes (1–0) csapatát is, legutóbb pedig a Lurkó Focimánia ellen nyertünk 7–0-ra. A bajnokság előtti főpróbán pedig szombaton a Kenderessel találkozunk majd. Elégedett vagyok összességében a felkészüléssel, és nagyjából az edzéslátogatottsággal is, bár volt olyan időszak, amikor a nyaralások miatt kevesebben voltunk.

– Milyen változások történtek a keretben?

– Négy meghatározó játékosunk távozott, akik miatt az elején vakartuk a fejünket, hogy tudjuk majd őket pótolni. Váradi István és Penti Roland Kenderesre igazoltak, Rácz Rikárdó abbahagyta, Szemes Dávid pedig külföldre költözött. Úgy érzem viszont, hogy az érkezők megfelelően tudják majd őket helyettesíteni. A Tiszaföldvár feljutása miatt hárman is nálunk folytatják a földváriaktól Pápai János, Czakó Krisztián és Palatinusz Patrik személyében, mellette Balogh Attila Kisújszállásról érkezik, Nagy Ferenc pedig Martfűről szerződött hozzánk hosszú sérüléséből felépülve.

– Milyen célokat tűztek ki a következő idényre?

– Úgy gondolom, hogy a távozókat sikerült megfelelően pótolni, így idén is ott kell lennünk az első háromban. Oda kell viszont figyelnünk a bajnokság elején, mivel az első hat fordulóban több nehéz mérkőzés is vár ránk a Törökszentmiklós, a Jászberény, a Jászfényszaru és a Jánoshida ellen, mellettük pedig a két újonccal találkozunk majd. Öt új játékost kell beépítenünk, ami időt vesz igénybe, emiatt nem biztos, hogy készen leszünk a bajnoki rajtra, de úgy gondolom, hogy ezzel sem lesz majd probléma.

– Miben kell javulnia a csapatnak az előző szezonhoz képest?

– Évről évre gondunk van a helyzetkihasználással, bár tavaly sok gólt lőttünk, sok lehetőséget kihagytunk, így erre igyekszünk majd odafigyelni. Emellett a pontrúgások levédekezésével is akadtak problémáink, ez viszont fegyelem és odafigyelés kérdése, ezért jobban kell majd koncentrálnunk, mert sok elkerülhető találatot kaptunk. Illetve még a labdabirtoklásban is szeretnénk javulni, mert rengeteg eladott labdánk volt tavaly, és jobban meg kellene becsülnünk azt, ha mi irányíthatunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában