Labdarúgás, NB III

2024.08.08. 06:40

Két szabadrúgásgóllal kapott ki a Tiszaföldvár SE

A csoport újoncai a felkészülés korai szakaszában már egy gyakorló mérkőzésen összemérték erejüket Szegeden, akkor a hazaiak bizonyultak jobbnak. Azóta a Tiszaföldváriak tovább erősítették csapatukat, de erőben és játékban nincsenek még egy szinten játékosaik. A folyamat következő állomásaként továbbjutottak a kupában, de értékmérőnek inkább ez a mérkőzés felelt meg jobban.

Jegesi László

Nemcsak Erős Károly együttese, az SZVSE is a győzelem igényével lépett azonban pályára szerda késő délután a hazaiak ideiglenes otthonában, Kunszentmártonban, ráadásul a vendégek sikerrel indították a bajnoki szezont.

labdarúgás, nbiii
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

Tiszaföldvár SE–Szegedi VSE-G-Falc Kft. 1–3 (1–1)

Kunszentmárton, 200 néző, vezette: Németh Gergely (Gordos Á., Végh M.)

Tiszaföldvár: Krnács – Háda, Szabó Cs., Fehér Zs., Antman (Korógyi, 73.) – Ruzsa (Bidzilya, 73.), Borgulya – Kálmán Sz. (Bánki-Horváth G., 73.) – Fehér L., Oláh Á. (Bojtos, 56.), Lestyán. Edző: Erős Károly.

Gólszerzők: Borgulya (33.), ill. Kormányos (14.), Oravecz (70., 72.)

Egy megpattanó lövésből hamar vezetést szerzett a vendég csapat, előnyét fél óra elteltével egyenlítette ki a hazai gárda. Ezt követően két komoly lehetőség is akadt még a Tiszaföldvár előtt, de támadóik rosszul döntöttek a befejezéseknél. Kár volt a kihagyott helyzetekért, mert tiszazugi vezetéssel is fordulhattak volna a csapatok. A második félidőben sokáig a két tizenhatos között zajlott a játék, majd a szegediek egyik cserejátékosa, Oravecz Ádám két távoli szabadrúgás gólja révén eldőlt a mérkőzés.

Erős Károly: – Ezúttal fizikálisan bírták játékosaim a találkozó végéig, nem ezzel volt a gond. Több komoly lehetőségünk is adódott a mérkőzésen, amelyekkel a folytatásban jobban kell majd sáfárkodnunk. Az eredmény miatt lehet hiányérzetünk, hiszen akár fordítva is alakulhatott volna. Két szabadrúgás gól döntött végül az ellenfél javára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában