Kosárlabda

2024.08.25. 19:48

Megnyerte a döntőt női kosárcsapatunk

A magyar női kosárlabda-válogatott megnyerte a ruandai Kigaliban zajló világbajnoki előselejtező döntőjét, miután meggyőző fölénnyel, tizenhat pont különbséggel legyőzte Szenegál csapatát.

Varga Csaba

A felek még sorozat első körében összemérték erejüket, akkor a nyugat-afrikai együttes két ponttal legyőzte a mienket. Azt követően azonban csapatunk három magabiztos sikerrel a torna döntőjéig menetelt.

Előselejtező,kosárlabda
Jogos hölgycsapatunk öröme, hiszem megnyerte a döntőt és készülhet a további megméretésekre
Forrás: Fiba basketball

Magyarország–Szenegál 63–47 (13–12, 20–14, 16–8,14–13) 

MAGYARORSZÁG: Studer 5/3, Lelik 5, Dubei 3/3, Török 8/6, HATÁR 10. Csere: Dombai 3, KISS V. 17, KÁNYÁSI 10/6, Angyal B. 2, Miklós M., Tóth F., Varga A. Szövetségi kapitány: Völgyi Péter. Az Ágnes keresztnevű magyar játékosok, Studer és Török kezdték meg a pontgyártást a mienk részéről. 

A szenegáliak sem hagyták szó nélkül, ők betaláltak az elején. Aztán megállt a gólgyártás mindkét oldalon, talán a kemény, agresszív védekezésnek köszönhetően alig esett pont, 13–12-állással zárult az első negyed. A folytatásban fordítottak a szenegáliak szerencsére 16–20-as állás után kapcsolt csapatunk Török triplájával, Lelik Réka dupláival és Határ Bernadett jó centermunkájával egy 12–1-es rohammal nagyot fordított az álláson. A félidő végén Kiss Virág kétpontosával 33–26-os állással zárult az első félidő.

A fordulást követően is magyar hölgyek domináltak, jó védekeztek, igaz a dobásaik nem voltak pontosak, de így is tudták növelni előnyüket, ami a harmadik negyed végére 15 pontra hízott, 49–34. A záró felvonásban sem lassított csapatunk, amely a szolnoki nevelésű Kányási Veronika vezérletével magabiztosan tartotta a felek közötti távolságot. Így a meccs vége már nem hozott izgalmakat, mieink magabiztos győzelmet arattak.

Ezzel csapatunk kijutott a 2026-os világbajnokság 24 csapatos selejtezőjére, amelyet 2026 tavaszán rendeznek meg, s amelyről 16 együttes szerezhet majd jogot arra, hogy két év múlva ott legyen a szeptemberi németországi vb-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában