MOL Magyar Kupa

2024.08.25. 19:54

Magabiztos karcagi továbbjutás a kupában - galériával

A sorsolás szeszélye két vármegyei csapatunkat sodorta egymás útjába, így újabb derbire került sor a MOL Magyar Kupa küzdelmeiben. A magasabb osztályú és a bajnokságban már három mérkőzésen is túljutó Karcag tűnt esélyesebbnek a találkozó előtt, de hazai oldalon fogadkoztak, hogy megnehezítik majd a nagykunsági együttes dolgát.

Jegesi László

Nem így történt, a vendégek a gólok számát egyenlően elosztva, egyértelmű mérkőzésen jutottak tovább a következő fordulóba.

Jászfényszaru,karcag , mol magyar kupa, mérkőzés
A sorsolás szeszélye két vármegyei csapatunkat sodorta egymás útjába
Fotó: Pesti József

Jászfényszaru VSE-MÁB Holding - Karcagi SE 0-4 (0-2)

Jászfényszaru, 300 néző, vezette: Kakuk Szabolcs (Aczél, Balla)

Gólszerzők: Szakács (11.), Constantinescu (42.), Maruscsak (68.), Verhoczki (83. öngól)

Jászfényszaru: Kovács T. - PENCZNER, BARTALIS, Péter G. (Benedek Z. 45.), Muhari, LUDASI, VASZICSKU, Drávucz (Radó 46.), Kurunczi (Végh 81.), Verhoczki (Rimóczi 89.),  Lakatos D. (Baranyi 72.). Edző: Kemecsi László.

Karcag: Fedinisinec - Győri Á., Szabó K., Fábián (Bernáth 46.), Szakács (Maruscsak 46.) - Girsik, Vaskó (Caba 68.) - Székely D., Györgye (Vogyicska 46.), Szűcs K. - Constantinescu (Hornyák 74.). Edző: Varga Attila.

A hazaiak olyan szempontból is hátrányból kezdték a mérkőzést, hogy az egy kupatalálkozójukon kívül még nem játszottak tétmérkőzést ebben a szezonban. Ehhez képest az első félidőben csak két hibát követett el a Jászfényszaru, igaz ezeket könyörtelenül kihasználta a Karcag. Alapvetően akadt jó húsz perce ekkor a hazai gárdának, minthogy hasonló ideig a másodikban is elégedettek lehettek magukkal. Három kezdő védője nélkül azonban sok esélye nem lehetett ebben a játékrészben sem Kemecsi László csapatának, de szépen helytálltak jóval esélyesebb ellenfelükkel szemben.

Kemecsi László: Testközelből láthattuk, érezhettük most, hogy milyen egy magasabb osztályú csapat ellen mérkőzni. A Karcag nem engedett bennünket játszani, megérdemelten jutottak tovább, nekünk pedig marad a bajnokság.

Varga Attila:  Magabiztos győzelmet arattunk egy nagyon tisztességesen küzdő ellenféllel szemben. Az ilyen meccsek minden esetben a magasabb osztályú csapat motiváltságán múlnak. Ezzel nem volt gond, ráadásul hamar megszereztük a vezetést is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában