Labdarúgás

2024.08.19. 07:00

Felülmúlná előző évi teljesítményét a Jászfényszaru VSE

A Jászfényszaru VSE az előző idényben épphogy lemaradt a dobogóról a vármegye I-ben. A jászságiak már megkezdték a szezont, sőt, történelmi tettet hajtottak végre azáltal, hogy továbbjutottak a Magyar Kupa második fordulójába. A csapat idei céljairól és a keretben történt változásokról Kemecsi László vezetőedzővel beszélgettünk.

Kovács Levente

A Jászfényszaru VSE kerete nemcsak bő, de minőségre is megfelelő, nem véletlen, hogy a felkészülési időszakban veretlen maradt, ráadásul a Magyar Kupában is nyerni tudott, így Kemecsi László együttese joggal pályázik a dobogóra.

Jászfényszaru VSE, vármegye I., Drávucz Milán
Drávucz Milán (jobbra) visszatérése nagy erősítést jelent a Jászfényszaru VSE csapatának
Fotó: Pesti József / MW Archív

– Hogyan értékeli az előző idényt?

– Úgy indultunk neki a tavalyi szezonnak, hogy szeretnénk felülmúlni az azt megelőző idényben elért hatodik helyünket. Ehhez képest ez annyira jól sikerült, hogy a második hely elérése is reális volt. A véleményes kupakudarcunk Szajolban rányomta a bélyegét a szezonunk végére, azon a meccsen ugyanis több támadójátékosunk is megsérült, akik nagyon hiányoztak  mennyiségben és minőségben is, így lecsúsztunk a dobogóról. Ha tudtunk volna a hajrában összpontosítani, akkor viszont nagyon szép évet zártunk volna.

– Mit lehet tudni a csapat nyári programjáról?

– Az augusztus 3-i kupameccshez igazítottuk a felkészülést, július 1-jén kezdtük a közös munkát, és öt alkalommal találkoztunk egy héten – ez vagy három edzést és két meccset vagy négy tréninget és egy találkozót takar. Az edzőmérkőzéseken jól szerepeltünk, legyőztük a Kartalit 5–0-ra, az Energia SC Gyöngyöst és a Hevest 6–2-re, a Herédet 4–0-ra, a Gyöngyösi AK-val 2–2-t játszottunk, illetve a Tápiószecső ellen is nyertünk 2–0-ra. Mindemellett pedig a Magyar Kupa első fordulójában a Baktalórántházát 5–0-ra vertük, mellyel történelmi tettet hajtottunk végre, hiszen a Jászfényszaru még sosem jutott el története során a kupa második fordulójáig. Azon a meccsen egyébként felülmúltuk ellenfelünket már a kiállítás előtt is, az emberelőny pedig megkönnyítette a dolgunkat, motiváltak voltunk, élveztük a játékot. A következő körben az NB III.-as Karcaggal játszunk majd, amely ellen fel tudjuk mérni, hogy hol tartunk jelenleg a harmadosztályhoz képest. Én tizenhat évig játszottam és edzősködtem Karcagon, azonban nem viszem el a csapatot efelé érzelmileg, ettől függetlenül is biztos vagyok benne, hogy a játékosok csúsznak-másznak majd a pályán.

– Milyen változások történtek a keretben?

– Sóss Balázs Lőrincibe, Bazsó Dávid Herédre igazolt a több játéklehetőség reményében, Regdánszki Máté pedig visszament anyaegyesületéhez Nagykátára. Az érkezők oldalán nagy erősítésnek számít, hogy Drávucz Milán fél év kihagyás után visszatért, mellette Végh Bálint Csolnokról, Verhoczki László Pilisről, Muhari Zoltán pedig a Gyöngyösi AK-tól szerződött hozzánk. Mellettük pedig még több 16-17 éves fiatal tehetség is felkerült a felnőttcsapathoz. Így összesen 24 fős a keretünk, egyben maradt az együttes, ideális létszámban vagyunk, az edzéslátogatottsággal is meg vagyok elégedve, és jó körülmények között készülhetünk.

– Milyen célokat tűztek ki a következő szezonra?

– Hasonlóan az elmúlt évekhez, szeretnénk idén is felülmúlni az előző szezonbeli teljesítményünket, a dobogó bármelyik fokával elégedettek lennénk. Ehhez végig kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükségünk, mint ahogy azt tette tavaly a Tiszaföldvár is. Biztos vagyok benne, hogy lesznek hullámvölgyek, de úgy gondolom, hogy jó keretünk van, és a cserepadunk is nagyon erős.

– Miben kell fejlődnie az együttesnek tavalyhoz képest?

– Nem várt meccseken hullajtottunk pontokat tavaly, de ez nem amiatt volt, mert lenéztük volna az ellenfelet, hanem mert a támadószekcióban nem voltunk meg mennyiségben. A védekezésen semmi nem múlt, mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban, így a támadásokra kell majd nagyobb hangsúlyt fektetni. Mindenki nagyon várja már a rajtot, nagy a harc a csapatba kerülésért, vannak, akik különedzéseket is vállalnak a fejlődésük érdekében, így bízom benne, hogy jó szezonunk lesz majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában