Labdarúgás

2024.08.17. 07:00

Megerősödött kerettel vágyik a legjobb hatba a Jánoshida SE

Az élmezőny mögött végzett az előző szezonban a Jánoshida SE a vármegye I-ben. A nyáron megerősödött kerettel vágnak neki a következő szezonnak a jászságiak, amellyel szeretnénk minimum azt a teljesítményt hozni, mint tavaly. A csapatban történt változásokról és a célokról, a gárda vezetőedzőjével, Antal Gáborral beszélgettünk.

Kovács Levente

Bajnokságbeli riválisaik alapembereivel erősödött meg a Jánoshida SE kerete nyáron, ráadásul a támadószekció mellett a védelem is bővült. Emiatt bizakodó lehet Antal Gábor együttese, hogy idén sikerülhet túlszárnyalni a tavalyi hetedik helyezést.

Jánoshidai SE, vármegye I., labdarúgás
Jó szereplésben bíznak idén a Jánoshida SE csapatánál 
Fotó: Pesti József/ MW-archív

– Hogyan értékeli az előző idényt?

– Felemás szezonunk volt, az elöl lévő csapatokkal eredményben nem tudtuk felvenni a versenyt, az első öt helyezettől oda-vissza kikaptunk, a hatodik Szajolt viszont mindkétszer legyőztük. Emellett pedig a mögöttük lévőket a Kisújszállás kivételével felülmúltuk, a Kenderes és a Tószeg ellen csúszott még be egy-egy döntetlen. Emiatt tehát úgy gondolom reális volt a hetedik helyezésünk.

– Hogy néz ki a csapat nyári programja?

– Július 24-én kezdtük a a közös munkát, eredetileg úgy számoltunk, hogy négyhetes lesz a felkészülésünk, de ebből öt lett, mivel végül csak augusztus 24-én kezdődik a bajnokság. Két edzésünk van egy héten, emellett pedig két edzőmeccset tudtunk eddig csak játszani, a Tápiószelével 3–3-as döntetlent értünk el, az Abonyt pedig legyőztük 3–1-re. Egy felkészülési mérkőzésünk pedig elmaradt a szombati munkanap miatt.

– Milyen változások történtek a keretben?

– Major Péter és Varga Krisztián Rákóczifalváról, Dankovics Gábor Tószegről érkezett hozzánk, Kardos János és Bagi Zalán pedig Jászberényből igazoltak át, ők akár még az ificsapatot is tudják segíteni a koruk alapján, de számolunk velük a felnőtt együttesnél, két tehetséges játékosról van szó. Emellett Veréb Viktor abbahagyta, Szokolai Viktor pedig ősszel csak az első három fordulóban lesz majd velünk, utána ugyanis misszióba kell mennie. Összesen tizennyolc fős a keretünk, létszámban tehát nagyjából megvagyunk, reméljük, hogy sérülések és eltiltások nem hátráltatnak majd minket.

– Mire lehet képes idén az együttes?

– A mezőny első felében szeretnénk végezni, az előző szezonhoz hasonlóan az első hétben hely valamelyikét céloztuk meg, de jó lenne ha felül tudnánk múlni a tavalyi teljesítményünket. Ez attól is függ majd, hogy idén mennyire tudunk eredményesek lenni az élmezőny ellen.

– Miben kell javulni a következő szezonra?

– A támadóoldalon rendben voltunk, hátul azonban rengeteg gólt kaptunk tavaly, ezt mindenképp csökkentenünk kell. Ráadásul ezek a találatok többnyire egyéni hibákból adódtak, szóval nem a csapatvédekezésünkkel akadtak gondok, hanem sokszor könnyelműek voltunk a védősorban vagy a középpályán. Ha ezen tudunk javítani, akkor jól szerepelhetünk idén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában