Munkálatok

2024.08.05. 12:30

Bontják a 3x3-as kosártorna „díszleteit” a szolnoki Tiszai hajósok terén

Szolnok immáron nyolcadik alkalommal volt kitűnő házigazdája, a Szolnoki Sportcentrum pedig tökéletes lebonyolítója a FIBA 3x3-as Nemzetek Ligája nemzetközi kosárlabda-tornának.

Mészáros Géza

A Tiszai hajósok terén július 29 és augusztus 4 között zajló sportrendezvényen az idei évben az U23-as és az U21-es korosztály versenyzett, melyen kilenc ország huszonkét csapata indult a férfiaknál és hölgyeknél egyaránt.

A hatnapos rendezvény alatt összesen 78 mérkőzést játszottak, a nézőcsalogató, látványos mérkőzések mellett pedig egyéb programokkal is várták a térre kilátogatókat a szervezők.

FIBA 3x3-as Nemzetek Ligája
Hétfőn helyreállították a vasárnap véget ért 3-3-as kosártorna helyszínét a szolnoki Tiszai hajósok terén
Fotó: Mészáros Géza

A vasárnapi küzdelmek után, hétfőn reggel már javában zajlottak a visszabontási és helyreállítási munkálatok a Tiszai hajósok terén. A Szolnoki Sportcentrum munkatársai, a tornát rendező szervezet megbízott alvállalkozói, a kötelező közösségi szolgálatukat teljesítő diákok, az árusok és egyéb önkéntesek hétfőn nagy iramban pakoltak, hogy mihamarabb az eredeti rendeltetésének megfelelően állítsák helyre a Tiszai hajósok terét.

3x3 kosártorna
Diákok és önkéntesek is segítettek a visszabontásban
Fotó: Mészáros Géza

A 3×3 kosárlabdát a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (International Basketball Federation – FIBA) 2007 óta önálló versenyszámként kezeli a különböző világversenyeken. A pörgős, gyors, látványos játék miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sportág, amelynek köszönhetően a 3x3-as kosárlabdát 2020-tól felvették a nyári olimpiai játékok és a 2022-es nemzetközösségi játékok programjába is.

Az árusok és a kosártorna szervezői is elpakoltak
Fotó: Mészáros Géza

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában