Labdarúgás

2024.07.01. 11:34

Csupán kétszer botlott a bajnok Zagyvarékas a szezon során

Három együttes emelkedett ki a vármegye III. Jászság csoportjából, az élen végül a Zagyvarékas zárt, amelyet pontegyenlőséggel az Újszász és a Jászjákóhalma követett. Cikkünkben a csapatok idei teljesítményét értékeltük.

Kiss Ádám

Huszonegy mérkőzésen tizenkilenc győzelem, kilencvenegyes gólkülönbség, ráadásul a bajnoki cím mellé a gólkirályi címet is bezsebelte a Zagyvarékas idén. 

Zagyvarékas, vármegye III, Jászjákóhalma, labdarúgás
A rutinos Kispál György és társai a Jászjákóhalmát és az Újszászt is megelőzve nyerték meg a vármegye III. Jászság csoportjának bajnoki címét
Forrás: MW Archív

1. hely: Zagyvarékas KSE

A Zagyvarékas került ki győztesen a Jászság csoport legerősebb három csapatának küzdelmeiből egy fordulóval a szezon vége előtt. Köszönhetően annak is, hogy a játékos-edző Ábel Péter vezetésével –  aki egymaga negyvenkettővel gyarapította csapata találatainak számát – száznyolc szerzett és mindössze tizenhét kapott góllal zárta a szezont, ráadásul a rangadóin is magabiztosan múlta felül ellenfeleit, egy Újszász elleni hazai döntetlen (2–2) és egy tiszaligeti műfüvön játszott Jászjákóhalmával szembeni verség (1–2) kivételével.

2. hely: Újszász VVSE

Pontegyenlőség alakult ki a dobogón, így jobb gólkülönbségének köszönhetően az Újszász lett a második. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a csapat a szezon során, mérkőzéseit rendre kapott gól nélkül hozta le, csupán közvetlen riválisai ellen vesztett pontokat. A Jászjákóhalma elleni 6–4-es idegenbeli vereség kifejezetten emlékezetesre sikerült, de nem ez volt a legtöbb gólt hozó összecsapás, Jászszentandráson tizenkét gólt szereztek a mérkőzésen négy találatig jutó Rédei Csabáék.

3. hely: Jászjákóhalmi KSE

Gólra törő játékot játszott a Jászjákóhalma a szezonban, jelzi ezt kilencvenhét szerzett találata, ami második legjobb eredmény a csoportban, azonban mindössze öt meccsen maradt érintetlen Tóth Norbert kapuja, így a csapat a rosszabb gólkülönbsége miatt harmadikként zárt. Értékes győzelmeket szerzett a Jákóhalma a fentebb már említett találkozókon, de az Öcsöd elleni 2–2-s döntetlen fájó lehet a végeredmény tükrében.

4. hely: Öcsödi SE

Jelentősen leszakadva a dobogósoktól végzett a negyedik helyen az Öcsöd. A különbséget jól mutatja, hogy Kovács Antal csapatának – ahogy az őket követő többi együttesnek is – mínuszos a gólkülönbsége, szám szerint mínusz huszonnégy. A mérkőzéseiken általában nem született sok találat, a néhány nagyobb zakót – például a Zagyvarékas elleni 6–1-et, vagy az Újszász elleni 5–1-et – leszámítva.

5. hely: FC Jászszentandrás

Négy levont büntetőpontja miatt csupán az ötödik helyre ért oda a Jászszentandrás, amely ha ki tudja küszöbölni a gyengébb tavaszi szezonban tapasztalt hiányosságokat, jövőre akár szorosabb meccseket is játszhat majd az élmezőnnyel. A szezon hajrájában az Újszásztól szenvedett tizenkétgólos (12–0), majd néhány fordulóval később a Zagyvarékas elleni tízgólos (11–1) hazai kudarcok fájó emlékei  lehetnek a bajnoki idénynek.

6. hely: Kőteleki SE

Bizakodásra adhat okot, hogy a dobogósok után a Kőtelek szerezte a legtöbb gólt, köszönhetően többek között a szezonban egyaránt tíz-tíz találatig jutó Gólya Eriknek és Kónya Imrének. Azonban mivel meccsenként átlagosan három és félszer vették be a kőtelki kaput az ellenfelek, így reális, hogy a szoros középmezőnyben végzett az együttes. 

7. hely: Jászágó SE

Ötmeccses nyeretlenségi sorozattal zárta az idei szezont a Jászágó csapata. A Jászság csoportban a legtöbb, szám szerint öt döntetlent elért együttes ezen meccsei közül hármon a hajrában vagy az utolsó percekben mentett pontot, így nem tudta szorosabbá tenni a középmezőny küzdelmeit.

8. hely: Jászkiséri SE

Sereghajtóként zárta a Jászság csoport küzdelmeit a Jászkisér, amely nyolc büntetőpontja nélkül sem tudta volna befogni a Jászágót, így a szezon során több alkalommal is létszámproblémával küzdő együttesnek jól jött a nyári leállás, hogy az őszi szezon előtt rendezni tudják soraikat.

A Jászság csoport végeredménye: 1. Zagyvarékas 58 pont, 2. Újszász  50, 3. Jászjákóhalma 50, 4. Öcsöd 19, 5. Jászszentandrás 17, 6. Kőtelek 17, 7. Jászágó 14, 8. Jászkisér 4 pont, 9. Cibakháza – kizárva.

A Jászság csoport góllövőlistájának élmezőnye:

44 gólos: Ábel Péter (Zagyvarékas)

31 gólos: Fejes János (Jászjákóhalma)

27 gólos: Czibak Attila (Zagyvarékas)

26 gólos: Molnár László (Jászjákóhalma)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában