Labdarúgás

2024.07.20. 10:00

Új névadót kapott a vármegyei kupa sorozata

Az idei szezontól kezdve minden évben új névvel rajtol majd a vármegyei kupa sorozata.

Kovács Levente

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei igazgatóság ezzel a kezdeményezéssel szeretne tisztelegni az olyan labdarúgáshoz köthető személyek előtt, akik meghatározó alakjai voltak vármegyénk futballjának, így a következő években a vármegyei kupa évről évre új ember nevét viseli majd.

vármegyei kupa, Törökszentmiklósi FC, labdarúgás
Az előző szezonban a Törökszentmiklósi FC lett a vármegyei kupa bajnoka
Fotó: Nagy Balázs.

Az előttünk álló szezonban  a sorozat Almási Jánosról, korábbi FIFA-játékvezetőről kapja a nevét, aki 2025-ben lenne száz éves. Almási 1939 és 1953 között a Szolnoki MÁV csapataiban szerepelt kapusként, 1946-ban az NB I-ben is védte a Tisza-partiak kapuját. Játékospályafutását egy súlyos porcműtét miatt kellett abbahagynia, ezt követően kezdett el foglalkozni a játékvezetéssel. A hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években a Jász-Nagykun-Szolnok megyei játékvezetői testületének elnöki pozícióját is betöltötte.

Az NB I-ben 1963-ban kezdett el meccseket vezetni, illetve partbíróként is tevékenykedett. A magyar élvonalban közel tíz évig bíráskodott. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezetői keretének 1969-től volt tagja. Több válogatott és klubmérkőzésen partbíróként munkálkodott egészen 1971-ig, amikor felhagyott a játékvezetéssel. 
Ezt követően vármegyénk játékvezetői testületében még dolgozott, 2000 októberében hunyt el.

A 2024/2025-ös idényben tehát Almási János Vármegyei Kupa néven indul majd a sorozat ősszel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában