Labdarúgás

2024.07.24. 07:00

Nem átszállójegyet váltana a Tiszaföldvár SE

A magasabb osztályt évek óta ostromló TiSE csapata idén végre révbe ért, a vármegyei bajnokságot toronymagasan megnyerve a Villány TC elleni két osztályozó mérkőzésen keresztül vezetett az útja nagy célja eléréséhez. A munka dandárja azonban most következik, egy viszonylag rövid felkészülés után, új edzővel és játékosokkal meg is kell ragadnia a Tiszaföldvár SE csapatának ott, ahova régóta vágyott, a harmadosztály Délkeleti csoportjában.

Jegesi László

A sikeresen megvívott osztályozó találkozók után a Tiszaföldvár SE vezetősége úgy gondolta, hogy a nagyobb feladatok előtt trénert is vált, Sonkoly Lajost – ő asszisztens edzővé avanzsált – egy közismertebb és tapasztaltabb irányító, Erős Károly váltotta a kispadon. Az új szakvezető újpesti kötődésű (megtartotta egyébként ottani munkáját, mint egyéni képzéseket irányító tréner), de több klubnál is dolgozott segítőként és vezetőedzőként is, jópár évet az NB III-ban is lehúzott.

Tiszaföldvár SE, labdarúgás, NB III
Alaposan átalakult a Tiszaföldvár SE kerete a nyári időszakban
Fotó: MW-archív

– A sikeresen megvívott osztályozók után vette át a csapat irányítását. Milyen tapasztalatokat szerzett munkája során? – kérdezte hírportálunk Erős Károlyt.

– Természetesen előzetesen tájékozódtam az itteni viszonyokról, beszéltem a német tulajdonossal, aki szimpatikus terveket vázolt fel, és persze jólesett, hogy kifejezetten engem szeretett volna edzőnek. A június közepén kivívott feljutás az öröm mellett nehézségeket is okozott, rövidebb lett a felkészülésünk, hiszen a játékosok szabadságra mentek ezután. Hátránnyal indultunk tehát a többséggel szemben, mindössze egy hónapunk maradt arra, hogy összerakjunk egy csapatot. Úgy érzem, hogy az utóbbi két hétben már sikerült a játékosoknak felvenni a nagyobb sebességet úgy az edzéseken, mint a mérkőzéseken. Két hétig igazából csak ismerkedtünk, próbázók jöttek, mentek és az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy itt a fiúk többsége dolgozik, a terhelésnél még ezt is figyelembe kellett venni. Sok esetben a lelkükre is kell hatni, nem győzöm hangsúlyozni nekik, hogy az akaraterő sok mindenen átsegíthet bennünket.

– Az új igazolások hogy váltak be eddig, úgy érzi, sikerült megerősíteniük a keretet?

– Az állomány jelentős része már rendelkezik NB III-as rutinnal, még ha az utóbbi egy-két évben alacsonyabb osztályban játszottak is. Úgy érzem, hogy erősebbek lettünk az újakkal, de az igazi értékmérő a bajnokság lesz majd. Mivel nincs kész még a csapat, eleinte leginkább a lelkesedésünk vihet előre bennünket. A Tiszakécskével kezdünk, ami nem a legszerencsésebb, hiszen tavaly még két osztály volt a különbség közöttünk. Tudjuk, hogy a bemutatkozás fontos, mindegy ki is az ellenfél. Egy csapatot hosszú távon lehet csak jól összerakni és mivel nálunk csak négy játékos csinálta teljesen végig a felkészülést, időre van még szükségünk, de tudom, hogy fordulóról fordulóra jobbak leszünk.

– A fejében azért már megvan a kezdő tizenegy?

– Az elején még felállási formákat, különböző szerkezeteket próbáltunk ki, úgy érzem, hogy mára sikerült az ideálisat megtalálnunk. Csapatot azért sem mondhatok, mert akad játékosunk, aki a profi szerződése felbontása miatt egy hónapig nem léphet pályára és az sem mindegy, hogy a kötelezően játszatott fiatalt melyik poszton vetem be. Rájuk egyébként egy rossz szavam nem lehet, de rutintalanságuk veszélyt rejthet magában.

– Hogyan fogalmazná meg, milyen együttest szeretne látni a pályán?

– Egy szerethető csapatot ígérek, amelyik megalkuvás nélkül küzd, és ha szükséges, alkalmazkodik az ellenfél játékához is. Nem akarunk a szimpatikus vesztes szerepében tetszelegni, aki szépen futballozik ugyan, de mindig kikap. Ha jól és eredményesen játszunk, könnyen el tudjuk magunkat „adni” szurkolótáborunk felé is. Az a plusz azért hiányozhat, amit a saját közönségünk adhat, mivel a pályánk alkalmatlansága miatt eleinte Kunszentmártonban kell játszanunk hazai meccseinket.

Játékosmozgások a Tiszaföldvár SE csapatánál

Érkezők: Krnács Richárd, Szabó Csaba (mindketten Békéscsaba 1912 Előre), Ecsegi Zsolt, Pikó Martin (mindketten Jászberény), Hunya Krisztián (Hódmezővásárhely), Babolek Zoltán, Bánki-Horváth Péter, Bánki-Horváth Gergely (mindhárman Orosháza), Ruzsa Zoltán (Körösladány), Bojtos Tamás (Gyulai Termál), Fehér Leonárdó (Grosics Akadémia), Korógyi Szabolcs (ZTE II.), Sági Marcell (Nagykanizsa).

Távozók: Budaházi Zoltán, Bozsó Zoltán, Szántó Mihály (visszavonultak), Jakab Kristóf, Hajdú Viktor, Lukovszky Attila (mindhárman Kisújszállás), Sipaki Patrik (Balatonlelle), Palatinusz Patrik (Mezőtúr), Szőke Ármin.

Az első három forduló párosítása:

1. forduló: Tiszaföldvár SE–Tiszakécskei LC. 2. forduló: Tiszaföldvár SE–Szegedi VSE. 3. forduló: BKV Előre–Tiszaföldvár SE.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában