Labdarúgás

2024.07.11. 13:18

Kiütéses győzelmet aratott a Tiszaföldvár

Az NB III-as újonc Tiszaföldvár gárdája az eddig lejátszott három edzőmérkőzéséből kettőt is harmadosztályú vármegyei riválissal szemben játszott, ezúttal viszont Orosházára látogatott hétközi gyakorló meccsre. Három, sikertelenül megvívott találkozó után bizonyára szeretett volna győzni Erős Károly még alakuló félben lévő csapata.

Jegesi László

Ez sikerült is, méghozzá nagy különbséggel, amelynek aránya magát a Tiszaföldvár szakmai stábját is meglepte.

Professional soccer player prepares to strike soccer ball with his cleat on stadium field
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

Orosházi MTK–Tiszaföldvár SE 1–7 (0–4)

Tiszaföldvár, 1. félidő: Orvos – Háda, Szabó, Fehér Zs., Antman, Bojtos, Ruzsa, Bánki-Horváth P., Babolek, Kálmán, Oláh.

2. félidő: Ecsegi – Pikó, Borgulya, Lestyán, Czakó, Pápai, Bódai, Fődi, Fehér L., Sági, Bánki-Horváth G. Edző: Erős Károly.

A Tiszaföldvár gólszerzői: Oláh Á. 2, Sági, Fődi, Bánki-Horváth G., Bánki-Horváth P., Bojtos.

Az NB III-ba most feljutott Tiszaföldvár együttesének valószínűleg még a magasabb osztályba lépés gondolatát is szoknia kell, annyira friss az élmény. Persze a keretét is alakítja a vezetőség és edzőmérkőzéseket is játszanak futballistái, de az igazából csak a bajnokikon dől majd el, hogy milyen sikerrel tették azt. Eddigi gyakorló meccseik nem voltak eredményesek, ám fejlődő tendenciát mutattak. A hétvégén a Karcag már csak nehezen tudott győzni Földváron, a szerdai orosházi győzelmük aránya pedig edzőiket is meglepte.

A Békés vármegyei bajnokság tavalyi negyedik helyezettje elleni meccsre sem készült különösképp a csapat, sőt továbbra is a nagy intenzitású tréningek vannak hangsúlyban. Több próbázó fordul meg a csapatnál, a klub vezetése a jövőhét közepére szolgál majd végleges kerettel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában