Kosárlabda

2024.07.19. 11:56

Portugál, görög és belga ellenfelet kapott a Szolnoki Olajbányász

Péntek délelőtt sorsolták a FIBA Európa-kupa selejtezőit, illetve a főtábla csoportjait. A Szolnoki Olajbányász az I jelű négyesbe került portugál, görög és belga riválisával együtt.

Kovács Levente

Péntek délelőtt tartotta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a FIBA Európa-kupa selejtezőjének és főtáblájának sorsolását. Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász a harmadik kalapban volt érdekelt, míg az Alba Fehérvár együttese először a selejtezőben kapott ellenfelet.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász, FIBA Európa-kupa, sorsolás
Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapatát az I csoportba sorsolták a FIBA Európa-kupában
Forrás: A FIBA Európa-kupa sorsolásának élő adása

Először a selejtezők párosításait sorsolták ki, amelyet az Alba kiemeltként várhatott. A magyar bajnoki bronzérmes pedig a szlovák BC Prievidza csapatát kapta ellenfeléül.

A FIBA Európa-kupa selejtezőinek párosításai
Forrás: A FIBA Európa-kupa sorsolásának élő adása

Végül pedig következhetett a csoportok beosztása is. Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapatát az I jelű négyesbe osztották be a portugál FC Porto, a görög PAOK és a belga Hubo Limburg United együtteseivel.

A Porto az Olajhoz hasonlóan ezüstérmesként zárta az előző idényt a portugál élvonalban, a PAOK nyolcaddiként jutott be a bajnokság negyeddöntőjébe, ahol 2–0-ra kikapott a Panathinaikosztól, a Hubo Limburg United pedig éppenhogy lemaradt a fináléról a bajnokságban, így az elődöntőig jutott.

A fehérváriak ha továbbjutnak a selejtezőben, akkor F csoportban kaphatnak helyet a francia ESSM Le Portellel, a bolgár Rilski Sportisttal és a Bajnokok Ligája-selejtező döntőjének vesztesével.

A selejtezőket szeptember 24-én és 27-én rendezik, az főtábla pedig október 9-én rajtol.

A FIBA Európa-kupa csoportjainak beosztása
Forrás: A FIBA Európa-kupa sorsolásának élő adása

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában