Kosárlabda

2024.07.26. 18:00

Az NBA nyári ligáját is megjárt centert igazolt a Szolnoki Olajbányász

Sztrahinja Jovanovics és Bojan Szubotics után megvan a piros-feketék harmadik légiósa is a következő szezonra. A Szolnoki Olajbányász csapatánál folytatja ugyanis az NBA nyári ligáját is megjárt kanadai center, Fardaws Aimaq.

Kovács Levente

A kanadai Fardaws Aimaq személyében újabb igazolást jelentett be közösségi oldalán az NHSZ-Szolnoki Olajbányász.

Fardaws Aimaq, Szolnoki Olajbányász, kosárlabda
A Szolnoki Olajbányász új igazolása, Fardaws Aimaq (fehérben) nemrég még Lebron James fia, Bronny James ellen védekezett az NBA nyári ligájában
Fotó: Getty Images

A 25 éves, 211 centiméter magas center egy évre írt alá a piros-feketékkel. Aimaq az NCAA-ben töltött évei során kiemelkedő pont- és lepattanóátlagot hozott: 2021-ben a legtöbb lepattanót szedte a ligában (22 mérkőzés alatt 15 lepattanó meccsenként átlagosan), emellett pedig a nyugati főcsoportban az év játékosának választották. Ugyanebben az esztendőben, illetve 2022-ben is az év védőjátékosa lett nyugaton. A legutóbbi szezonban a kaliforniai Golden Bears csapatánál 14,5 pontot és 11 lepattanót átlagolt. Az idei nyáron az NBA nyári ligájában pedig a Sacramento Kings és Denver Nuggets csapataiban szerepelt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában