Kajak-kenu

2024.07.18. 07:00

Csikós Zsóka és Pető Hanna is rajthoz áll a világbajnokságon

Hat éve tizenhat érmet szereztek a magyar utánpótláskorú kajakosok és kenusok a plovdivi világbajnokságon. A héten ismét a bolgár városban rendezik meg a vb-t, ahol két Szolnok vármegyei kajakos hölgy, Pető Hanna és Csikós Zsóka is érdekelt lesz.

Varga Csaba

Közülük az U23-sok mezőnyében rajtoló Csikós Zsóka a tavalyi auronzói vb-n a magyar együttes legeredményesebb hölgy tagjaként egyesben 500 és 1000 méteren, és az ötszázon induló négyesben is aranyérmet szerzett.

Pető Hanna, kajak-kenu
Pető Hanna (jobbra hátul) és társai nem szeretnének csalódást okozni a vb-n
Forrás: kajakkenusport.hu

A Szolnoki Kajak-kenu Klub versenyzője ezúttal párosban Kőhalmi Emese, négyesben pedig Rugonfalvi-Kiss Janka, Rendessy Eszter és Kőhalmi Emese társaságában lapátol majd Bulgáriában. Mórocz István edző tanítványa a tavasszal Kőhalmival az oldalán még az olimpiai kvalifikációért versenyzett, most az utánpótlás-korosztályban vigasztalódhat, a sikertelen kvótaszerzés után az aranyérmekért szállnak vízbe Plovdivban.

A füredi Pető Hanna két versenyszámban indul

A City-Gas Tiszafüred 18 esztendős kajakosa, Pető Hanna a legutóbbi vb-n egyéniben 1000 méteren ezüstérmes volt, Fülöp János edző tanítványa ezúttal két számban lesz érdekelt. Előbb mix párosban 500 méteren a Budapest Honvéd fiataljával, Hízó Zsadánnyal rajtolnak, majd ugyanezen a távon, de már négyes hajóban pedig a Gombás Alíz, Tölgyesi Flóra és Debreczeni Lora Szkarlett összeállítású csapatban áll rajthoz.

– Hétfőn este hosszú, szinte egész napos buszozást követően érkeztünk meg Plovdivba – mondta lapunknak Pető Hanna. – Szerencsére kényelmes a szállásunk, és nagyon jól főznek az étteremben. Kedden már edzettünk, jó pályákat mentünk. Eddig minden rendben van, a többi úgyis a versenyen dől majd el. A négyes olimpiai szám, minden korosztályban a legjobbak közé tartoznak a magyarok, szinte kötelező a győzelem. Az elmúlt időszakban sokat gyakoroltunk a dunavarsányi edzőtáborban, úgy érzem, hogy sokat javultunk minden szinten. Szerdán már az előfutamban állunk rajthoz, ha az első háromban végzünk, akkor egyből a pénteki döntőbe jutunk.

Hannával szót ejtettünk az esélyekről is.

– A mix párosban sötét lovak vagyunk Zsadánnyal, majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek a kissé ismeretlen mezőnyben. Négyesben tavaly a magyar csapat nyert, és ezúttal is a német hajó lehet a legveszélyesebb ellenfelünk, de az ausztrál és a kínai csapatot sem szabad leírni. Szoros versenyt várunk, nem szeretnénk hibázni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában