Kajak-kenu

2024.07.04. 18:32

A Magyar Kupán is helytálltak a kajakosok

Két napon keresztül versenyeztek a kajakosok és a kenusok Sukorón, az újonnan átadott Velencei-tavi versenypályán. A Magyar Kupa küzdelmeire 590 egyesület közel 1400 versenyzője adta le a nevezését. Vármegyénket a Szolnoki Sportcentrum és a Tiszafüred SE kajak-kenu szakosztálya, valamint a Szolnoki Kajak-Kenu Klub összesen hetvenkilenc versenyzővel képviselte.

Kiss Ádám

A népes mezőnyben aranyérmet szerzett a Jakab Emő–Papp Emese (Tiszafüred SE) páros a Magyar Kupa U10-U11-es korosztályának kétezer méteres versenyén.

kayaker paddles across a serene lake
Illusztráció
Fotó: Getty Images

Ezüstéremmel zárt ugyanezen a távon egyesben a tiszafüredi Cziczelszki Alexandra (U11) és Kulcsár Tündér Réka (U13). Négyesben az U10-U11-esek között a Cziczelszki Alexandra, Jakab Emő, Papp Emma, Bajzik Dóra Zara (Miskolci Vasutas SC) egység lett második, valamint a Szolnoki Sportcentrum kajakosa, az U10-es Lux Vince is.

Negyedik helyen ért célba Oláh Tamás (Szolnoki SC) az U12-es minikajak négyes tagjaként, valamint a tiszafüredi Nagy Dorka az U13-asok között kétezer méteren.

Ötödik helyen zárt a füredi Kiss Noel (U12), a szolnoki Oláh Tamás (U12) és a Lux Marcell–Lovas Balázs kettős (U12), ezer méteren pedig Lánczi Zaránd (U16).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában