Lábtoll-labda

2024.07.15. 20:38

A nemzetközi és a hazai elit Újszászon

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület immár 27. alkalommal rendezi meg a Hungarian Open Nyílt Magyar Nemzetközi Bajnokságot, a seregszemlének csütörtöktől vasárnapig Újszász ad otthont.

Varga Csaba

 A megméretésen várhatóan több, mint tíz ország közel 200 lábtoll-labdázója lép pályára. 

Lábtoll-labda
Az újszászi csapat (jobbra) ismét összemérheti erejét a német Hagen gárdájával
Fotó: Kovács Nándor

Az európai éljátékosok mellett ázsiai csapatok is színesítik majd a mezőnyt. A sportolók férfi és női egyéni, és csapatversenyben mérik össze tudásukat, a Fehér János Sportközpontban és a Városi Művelődési Házban. A hagyományos viadalt a város több pontján játékos és kulturális programok kísérik, mint játszóház, koncertek és rendhagyó sportbemutatók. Mindegyik eseményre a belépés ingyenes. A torna címvédői Férfi csapat: Hongkong (FUNG Cheuk Yin, LAW Jordan Kin Hang, LAU Yu Ho). Férfi egyéni: Hongkong (Or Kwan Ho Kevin). Női csapat: Hongkong (HUANG Suet Yan,WONG Lai Ching, TSANG Sin Ying). Női egyéni: Farkas Lilla (Újszászi VVSE). A torna programja

Július 18., csütörtök: 9-21 óráig női és férfi egyéni selejtezők, 19 órától táblás és egyéb ügyességi népi játékok a tornacsarnok udvarán. Július 19., péntek: 9 órától női és férfi egyéni helyosztó mérkőzések, 14 órától elődöntők, 17 órától döntők, 19.30-tól megnyitó ünnepség, a csapatok bemutatkozása és az egyéni verseny eredményhirdetése a főtéren a szabadtéri színpadon. Július 20., szombat: 9-21 óráig női és férfi csapat selejtezők, 14 órától billiárdhoki bajnokság a cseh ŠPRTI Mutěnice szervezésében a tornacsarnok udvarán, 17 órától Újszászi Zenés Nyári Est – Meggyes Csabi koncert a szabadtéri színpadon. 19 órától Kerti parti az iskolaudvaron. Július 21. vasárnap: 9 órától női és férfi csapat helyosztó mérkőzések, 14 órától elődöntők 17 órától döntők, 21 órától eredményhirdetés. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában