Ivószünetet is tartanak

2024.07.12. 19:55

Hiába teszik későbbre az edzéseket, ládából öntik magukra a vizet a jászkunsági focisták

Rendkívüli hőséget jósolnak mára a meteorológusok, az ország egyes pontjain, vagy akár több helyen is megdőlhet a melegrekord. A forróságban némileg a sportprogramokat is átszervezik.

Kiss Ádám

Az élet számos területén okoz nehézségeket a mostani rendkívül meleg időjárás. A sport sem kivétel ez alól, ahol ráadásul a fokozott igénybevétel miatt még inkább oda kell figyelni a a kánikula veszélyeire. Sonkoly Lajos, a labdarúgó NB III-ba frissen feljutott Tiszaföldvár SE másodedzője szerint a forróság náluk nem írta át az edzésprogramot, de bizonyos óvintézkedéseket azért ők is hoztak.

hőség
A minapi edzőmeccs közben a karcagi csapat egyik játékosa, Nagy Zsolt vízzel hűsítette magát 
Fotó: Nagy Balázs

Ivószünetet tartanak a félidők felénél

–  Mivel néhány hét múlva kezdődik a bajnokság, így a meleg idő miatt sem edzésünk, sem pedig mérkőzésünk nem marad el. A tréningeken ugyanakkor odafigyelünk a gyakoribb hidratálásra, valamint többször mosdanak a játékosok hideg vízzel. Az edzőmeccsek időpontjait pedig próbáljuk minél későbbre tenni, szombaton például 18 órára toltuk a kezdést. Ivószüneteket tartunk a félidők felénél, a pálya szélére kikészített hideg vizes lavórból pedig bárki bármikor hűsölhet.

Fél óránként megszakítják a délelőtti foglalkozásokat

Kiss Balázs, a Tószeg aranyérmes női labdarúgó csapatának edzője hírportálunknak azt emelte ki, hogy ők egy gyermektábort is tartanak, így különösen odafigyelnek a hőség jelentette problémák megelőzésére.

– Több éve tartunk nyári gyermektáborokat, idén az egyik legmelegebb hetet fogtuk ki. Már a délelőtti foglalkozást is nagyjából fél óránként megszakítjuk, ekkor a gyerekeknek lehetőségük van inni, arcot mosni vagy bevizezni a sapkájukat. Dél körül árnyékba húzódunk, így ebéd után csendespihenővel, benti foglalkozással, medencézéssel tudják lehűteni magukat a résztvevők. A délutáni edzést egy kicsit kitolva kezdjük, de ekkor is figyelünk a megfelelő folyadékfogyasztásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában