Karate

2024.07.18. 19:00

Eljárást indított a Magyar Karate Szakszövetség a gyermekbántalmazó jászberényi edzővel szemben

A Magyar Karate Szakszövetség közleményben ítéli el a Yakuzák SE edzőjének, Agócs Tibornak tettét, aki a szolnoki kalandparkban felrúgta a rá bízott nyolc éves kisfiút. A gyermekbántalmazó jászberényi karateoktató már korábban lemondott minden tisztségéről, most viszont a szövetség is megszólalt az ügyben.

Kovács Levente

Az egész ország megrendült attól a videófelvételtől, amit a szolnoki kalandpark kamerája rögzített. A felvételen az látható, hogy Agócs Tibor, a Yakuzák SE karateoktatója felrúgta az egyik kisfiút, aki a felügyeletére volt bízva a nyári tábor alatt. A gyermekbántalmazó jászberényi edző azóta lemondott minden tisztségéről, elnézést kért és vállalja a felelősséget tettéért.

Mature man kicking while practicing karate in class
Illusztráció
Fotó: Getty Images

Elhatárolódik a szakszövetség is a gyermekbántalmazó edzőtől

Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított, emellett pedig a Magyar Karate Szakszövetség is közleményben nyilatkozott az esettel kapcsolatban, amelyben elhatárolódik Agócs Tibor tettétől és eltiltja mindennemű karateoktatási tevékenységtől, illetve mielőbb elindítja a Fegyelmi Szabályzatának és az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának megfelelő eljárásokat.

A Magyar Karate Szakszövetség és az egész magyar karate társadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről, amely egy karatés edzőhöz köthető.

Az egész magyar karate társadalom illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karate mesterei a közösségünknek elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől.

A Magyar Karate Szakszövetség a Fegyelmi Szabályzatának és az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának megfelelő eljárásokat sürgősen megindítja az érintett személy ellen, és az eljárás lefolytatásának végéig az érintett személyt mindennemű karateoktatási tevékenységtől eltiltja.” – olvasható a közlemény a Magyar Karate Szakszövetség oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában