Kosárlabda

2024.07.29. 19:50

Magyar győzelemmel indult a FIBA 3x3-as kosárfieszta – galériával, videóval

Hétfőtől egy héten keresztül a kosárlabdáé lesz a főszerep Szolnokon, délután ugyanis elrajtolt a FIBA 3x3 Nemzetek Ligája. A Szolnoki Sportcentrum nyolcadik alkalommal rendezi meg a nemzetközi kosárfesztivált a vármegyeszékhelyen, amelyen kilenc ország huszonkét csapat hat nap alatt összesen 78 mérkőzést játszik.

Kovács Levente

Élettel telt meg Szolnok, miután hétfő délután elrajtolt a FIBA 3x3-as Nemzetek Ligája. A mérkőzéssorozat első három napján (hétfőtől szerdáig) az U23-asok veszik birtokba a szabadtéri pályát, majd péntektől vasárnapig az U21-es korosztály versenyez. Az esemény rendre sok nézőt csábít ki a Tiszai hajósok terére, ahol a meccsek mellett egyéb programokkal is várják kilátogatókat.

FIBA 3x3, magyar válogatott, kosárlabda
A fehér mezes magyar női válogatott simán nyerte első meccsét a FIBA 3x3 Nemzetek Ligájában 
Fotó: Mészáros János

Mindkét válogatottunk győzelemmel kezdte a FIBA 3x3-as Nemzetek Ligáját

A szurkolók között egy tűt alig lehetett leejteni, annyian voltak kíváncsiak a magyarok első mérkőzésére, és remek hangulatot teremtettek a téren. A mieink közül előbb a női csapat lépett pályára, az Angyal Barbara, Budácsik Dorottya, Dénes Anna, Salamon Zsófia, Szirony Dorina, Wentzel Nóra összeállítású együttes magabiztos játékkal könnyedén vette az első akadályt, és 21–6-ra legyőzte a briteket. A mérkőzések között a Szolnoki Sportcentrum szerencsekerekét is kipróbálhatták, ahova rögtön a lefújás után kígyózó sor alakult ki a különböző nyereményekért.

A szünetet követően a férfiak is Nagy-Britanniával kezdték a Nemzetek Ligáját. A magyar válogatott keretébe helyet kapott a Jászberényi KSE kosárlabdázója, Mester Márk is, mellette pedig Csizmadia Attila, Góbi Marcell, Molnár Mátyás és Tarján Izsák Simon küzdött hazánk címeréért. A fiúk küzdelme szorosabban alakult, sőt 17–17-es rendes játékidő után hosszabbítás következett, ami viszont csak négy másodpercig tartott, Molnár ugyanis egy kétpontossal lezárta a meccset, 19–17-re nyert Magyarország, így mindkét csapatunk győzelemmel kezdte a tornát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában