Kajak-kenu

2024.07.09. 19:00

Csikós Zsóka hosszú távon is nyert

Ezúttal Győr adott otthont a kajakosok és kenusok maratoni világbajnoki válogatójának. A Szolnoki Kajak-Kenu Klub válogatott versenyzője, Csikós Zsóka két számban is érdekelt volt.

Varga Csaba

Csikós Zsóka évek óta bizonyítja, hogy nemcsak a kajak gyorsasági számaiban 500 és 1000 méteren, hanem maratoni távokon is az élmezőnyhöz tartozik.

Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese, kajak, maraton
A Csikós Zsóka (elöl)–Kőhalmi Emese páros jövő héten az U23-as vb-n versenyez
Forrás: MKKSZ

A múlt hétvégi válogatón előbb rövid körös, 3,4 km-es viadalon tette a vízre hajóját a Mosoni-Dunán. Az egyéni szám legnagyobb favoritjának a kilencszeres világbajnok Kiszli Vanda (Atomerőmű SE) számított, aki be is váltotta a papírformát, magabiztos versenyzéssel rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte a második helyen Kőhalmi Emese (Kovács Katalin Akadémia) végzett, míg a jól hajrázó Csikós Zsóka a harmadik helyen ért célba.

A klasszikus maratoni, 26 km-es távon Zsóka akárcsak a gyorsasági viadalokon, párosban Kőhalmi Emesével az oldalán indult. A verseny első fordulója után elhúzott a mezőnytől a Sinkó Panna (Lágymányosi Spari), Csépe Panna (UTE), valamint a Csikós, Kőhalmi duó.

Közben az esélyesnek számító Kiszli Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia (Győri VSE) párosnak már a futam elején gondja akadt a kormánnyal, ezért túl nagy hátrányba kerültek.

Csikós Zsóka és partnere bírta legjobban a hajrát

A Sinkó, Csépe és a Csikós, Kőhalmi egységek eközben egymás nyomában haladtak és látszott, hogy köztük az utolsó méterek döntenek majd. Így is történt, a hajrát Csikósék bírták a legjobban, alig egy másodperc különbséggel nyertek, a magyar bajnok Sinkóéknak pedig be kellett érniük a második hellyel. A harmadikként a Szmrtyka Hannah (Pécsi KKK), Horváth Maja (MTK) kettős végzett, míg Kiszliék csupán a negyedik helyen zártak.

A válogatót követően sem dőlt még el a melyik páros képviseli majd a magyar színeket a szeptember 19-én kezdődő világbajnokságon, amelynek a horvátországi Metkovice lesz majd a helyszíne.

– Visszamegyünk Dunavarsányba és folytatjuk a július 17-én kezdődő U23-as világbajnokságra a felkészülésünket. Elsősorban arra készülünk Emesével, valamint a négyessel is. Utána lesz fókuszban a maraton és a nem olimpiai számos világbajnokság is – utalt a következő hetek megméretéseire Csikós Zsóka.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában