29 nemzet képviseltette magát

2024.07.12. 18:00

A szolnoki RepTárban tartották meg a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság záróünnepségét – galériával

Lovagi címeket adományozott a Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) a szolnoki ejtőernyős vb szervezőinek.

Mészáros Géza

Keresve sem találhattak volna a szervezők alkalmasabb helyszínt a Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) által kiírt, idén Szolnokon lebonyolított 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság záróünnepségének megrendezésére, mint a helyi RepTárat. A nemzetközileg is népszerű repüléstörténeti kiállítóhely történelmi aviatikai relikviái között hosszasan és érdeklődve tekintgettek körbe a vb utolsó napjára kitűzött búcsúrendezvény résztvevői. Akik a különböző uniformisaikkal felvonulva éppen beleillettek a szolnoki repülőmúzeum tárgyi emlékei közé.

46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság
Pénteken kora délután huszonkilenc nemzet katonai ejtőernyős-csapatai sorakoztak fel az összetett eredményeket kihirdető ceremóniára
Fotó: Nagy Balázs

Pénteken kora délután huszonkilenc nemzet katonai ejtőernyős-csapatai sorakoztak fel az összetett eredményeket kihirdető ceremóniára. Amelyen szinte kizárólag a kínaiak, a németek, a csehek, a dél-koreaiak, a franciák, brazilok és osztrákok foglalták el a dobogó fokait. Ott volt természetesen a bronzérmes célbaugró magyar válogatott is, köztük az egyéniben második helyet szerző Varga Tamás is.

Nilton Gomes Rolim Filho ezredes, a Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) elnöke záróbeszédében megköszönte Magyarországnak és Szolnoknak a világbajnokság megrendezését, a nemzetközi versenyt barátságosnak és bajtársiasnak ítélve. A szervezet elnöke ezt követően a CISM lovagi címeit adományozta a vb korrekt lebonyolításáért mások mellett Réz Levente ezredesnek, a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár törzsfőnökének, a világbajnokság versenyigazgatójának, továbbá Zölei Anita századosnak, sajtófőnöknek és Harencsár Máté őrnagynak, a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár Harckiszolgáló Zászlóalj parancsnok-helyettesének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában