Vízilabda

2024.06.23. 21:01

A bronzéremért játszhat a szolnokiakkal felálló vízipólócsapatunk

Nem sikerült a világbajnoki elődöntő U16-os vízilabda válogatottunknak, miután sima, nyolc gólos vereséget szenvedett a spanyol csapattól. Így a két Szolnoki Dózsa játékossal, Tigyi Ábellel és Hidasi Zéténnyel felálló együttesünk hétfő este a harmadik helyért jászhat a Máltán zajló vb-n.

Varga Csaba

Sajnos a spanyolok elleni elődöntőben semmi sikerült csapatunknak. A meccs csak az első negyed közepéig volt szoros, 1–2-es állás után az ellenfél öt góljára nem volt magyar válasz. Innentől esélytelenek voltak a győzelemre a mieink.

vízilabda, válogatott, U16, világbajnokság
Csapatunknak, ezúttal semmi nem jött össze a vb elődöntőben
Forrás: utanpotlassport.hu

Magyarország–Spanyolország 6–14 (1–3, 0–3, 2–4, 3–4)

Gólszerzőink: Rabb 3, Kovács M. 3.

Juhász Zsolt szövetségi edző a mérkőzés után azt mondta a vlv. hu-nak:

– Úgy néz ki, ez olyan nap volt, amikor sem hátul, sem elöl nem tudtuk megoldani a feladatunkat. Van ilyen, létezik ilyen a sportban. Nyilván nagyon rosszul esik, hogy ez éppen a vb-elődöntőben történt, de most egyetlen dolgunk van: előre nézni és a hétfői bronzmeccsre minél jobban felkészüljünk, ott pedig megtegyünk mindent, hogy meg is szerezzük azt az érmet. Csapatunk a bronzéremért az Olaszország–Montenegró elődöntő vesztesével találkozik hétfő este.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában