Labdarúgás

2024.06.25. 07:00

Bajnok lett a Szolnoki MÁV UFC U16-os csapata

A napokban az MLSZ újabb három évre meghosszabbította a Szolnoki MÁV UFC tehetségközponti státuszát, ez pedig – a jó híren túl – további felelősséget ró a klubra, edzőire, fiatal játékosaira. A munka most rövid időre leállt ugyan, hogy aztán július közepén tovább folytatódjék. Ezúttal az elmúlt bajnoki évre tekintünk vissza, a csapatok szereplését értékelve, egyes korosztályokra lebontva. Az első részben a már nagy pályán szereplő együtteseket vesszük górcső alá.

Jegesi László

Három korosztályban is a dobogón zárták a szezont a Szolnoki MÁV UFC focistapalántái.

Szolnoki MÁV UFC, labdarúgás, bajnok
Bajnoki címet ünnepelhetett a Szolnoki MÁV UFC U16-os csapata 
Fotó: Illyés Csaba/Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

U16

Viola Kálmán együttese évről évre fejlődő tendenciát mutat, és már a bajnokság első szakaszában is látszott, hogy versenyben lesz a dobogóért az MLSZ regionális kiemelt bajnokság keleti csoportjában.
A tizedik meccs után egyszer már vezette is a tabellát, ám féltávnál a második helyen fordult a tavaszi folytatásra. A tizenhetedik körben került ismét az élre és onnan már nem adta alább, fokozatosan növelve előnyét a fő rivális UTE-val szemben.

A bajnokság megnyerése után nem sikerült az osztályozó, a székesfehérvári Főnix Gold FC – ahonnan Szoboszlai Dominik pályafutása is indult – a rájátszás két mérkőzésén szoros csatában ugyan, de legyőzte őket.

Némi vigasz, hogy a szerzett gólok tekintetében Lázók Ruben és Sulyok Róbert Márton jól teljesítettek, előbbi tizenhat találattal a negyedik, utóbbi pedig tizennéggyel a hatodik lett eme versengésben.

U15

Az országos alap csoportba sorolt gárda az előző bajnokságban elért helyezésével vívta ki a jogot, hogy itt szerepelhessen. Az elsődleges cél nem lehetett más számukra, mint a kiesés elkerülése.

Nem kezdték jól a szezont, a hatodik fordulóban szerzett első győzelmük mozdította el őket az utolsó helyről, de többször már nem estek oda vissza. Bár az őszi záráskor hét pont választotta el őket ettől a pozíciótól, teljesen nem nyugodhatott meg Baté Attila csapata.

A tavasszal néggyel kevesebb pontot szereztek ugyan, mint az első félévben, de így is megnehezítették több élcsapat dolgát, és végül meghosszabbították tagságukat.

Külön öröm volt a tréner számára, hogy a magyar és nemzetközi tornákon három első és egy harmadik helyezést hoztak el a szezon folyamán.

Nem mellékesen pedig az eggyel nagyobb korosztály bajnoki címében hét játékosuk is kapott kisebb-nagyobb szerepet.

U14

Remek bajnoki esztendőt tudhat maga mögött ez a korosztály Antal Gábor edző vezetése alatt. A nagypályára ebben az évben kerülő együttes is az akadémiák utáni szintre, az úgynevezett alapcsoportba kapott besorolást.

Nem csak az elért harmadik hely teszi azonban majd számukra emlékezetessé ezt a szezont, hanem az a tény is, hogy a góllövőlista első három helyét is játékosaik foglalják el. Ruskó Zétény 35, Pelles Ákos 33, Viola Kristóf 32 gólja pedig azt is jelenti, hogy összesen száz találatot jegyeztek idén az említett fiatalok ebben a bajnokságban. Nem véletlen tehát, hogy neves klubok megfigyelői is szemet vetettek rájuk.

Az együttes mindössze négy vereséget szenvedett el, valamennyit a mezőny első két helyezettje (Gödöllő, UTE) ellen, és ugyanennyi döntetlen szerepel a nevük mellett. A legjobbakkal szemben ugyan kevesebb esélyük volt, de bronzérmük nem forgott veszélyben a szezon folyamán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában