Labdarúgás

2024.06.28. 14:00

Tapasztalatot szereztek a Szolnoki MÁV női focistái

A Szolnoki MÁV Utánpótlás FC női szekciójának csapatai nehéz szezonon vannak túl, amely inkább szólt a tapasztalatszerzésről és az egyes korosztályok megerősítéséről, mintsem az eredményekről. A fejlődés ennek ellenére szemmel látható volt, a mutatott játék és a hozzáállás igazolta a várakozásokat. 

Jegesi László

A felemásra sikeredett szezon legkiemelkedőbb együttese a Szolnoki MÁV UFC női U16-os csapata volt volt, amely kiegyensúlyozott szereplésének köszönhetően a százszázalékos Astra mögött a második helyen végzett. Külön öröm, hogy a góllövők versengésében Molnár Liza Szonja negyven góllal a negyedik helyen végzett.

Szolnoki MÁV, női csapata, U16
A Szolnoki MÁV női U16-os csapata a második helyen végzett bajnokságában
Fotó: Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A tizenkilenc évesek csak kevesebb győzelmük miatt maradtak le a dobogóról, az U14 pedig a csoport legfiatalabb együtteseként is helytállt, nála erősebb gárdák dolgát is megnehezítette nem egy alkalommal, zömmel tizenkét éves játékosaival. Itt érdemes meg­jegyezni, hogy folyamatosan zajlik az e korosztály alatti lányok bevonása az egyesületi versenyzésbe, amelynek köszönhetően már biztosan indulhat a klub az U10-es és az U12-es bajnokságban is. 

Az NB II.-ben szereplő felnőtt­csapatnak nehéz dolga volt a képességét meghaladó bajnokságban. A tudáskülönbség ellenére fiatal játékosaikkal a végsőkig kitartottak, és tudásuk legjavát nyújtva néhány szép eredményt is elértek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában