Kajak-kenu

2024.06.27. 10:00

Szolnoki kajakosok is vízre szállnak az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is

A múlt hétvégi, a szolnoki Holt-Tiszán rendezett válogatóversenyek után közzétették azon ifjúsági és U23-as versenyzők névsorát, akik előbb a csütörtökön kezdődő pozsonyi Európa-bajnokságon, majd július 17-től a plovdivi világbajnokságon képviselik a hazánkat. Mindkét csapatban találni Szolnok vármegyei kajakosokat.

Varga Csaba

 A pozsonyi Eb-n, a Szolnoki Kajak-Kenu Klub 20 éves sportolója, Decsi Dorina két ötszász méteres számban, párosban Dráviczki Dóra, míg négyesben Nemes Réka, Ujfalvi Laura és Dráviczki Dóra oldalán versenyez. A szolnoki kötődésű Tamási Zsombor – aki két éve már az MTK kajakosa – ugyancsak párosban és négyesben lesz érdekelt az U23-sok mezőnyében.

Szolnoki KKK, Csikós Zsóka, vb
A Szolnoki KKK kajakosa, Csikós Zsóka (elöl) a címvédésre hajt a plovdivi U23-as világbajnokságon
Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A vb-n az U23-sok közül Csikós Zsóka címvédőként érkezik a bolgár városba. A Szolnoki KKK kajakosa, párosban ezúttal is Kőhalmi Emese, négyesben pedig Rugonfalvi-Kiss Janka, Rendessy Eszter és Kőhalmi Emese társaságában indul majd a seregszemlén a címvédés reményében. Pető Hanna, a City-Gas Tiszafüred 18 esztendős sportolója, párosban a győri Gombár Alizzal tavaly Eb-aranyat nyertek, most a világbajnoki címet célozzák meg. Mix párosban pedig a Bp. Honvéd fiataljával, Hízó Zsadánnyal teszik vízre hajójukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában