Kosárlabda

2024.06.13. 21:45

Lukács Norbert egy tucat pontot tett a közösbe

Egy héten át Székesfehérváron dolgozott férfi kosárlabda válogatottunk, ahol az összetartás záró programjában tesztmeccset játszott a júliusi U20-as Eb-re készülő korosztályos nemzeti csapattal.

Varga Csaba

Gyakorláson és mérkőzésen is szerepet kapott a felnőtt együttesünkben Lukács Norbert, az Olajbányász bedobója, aki 12 pontot tett a közösbe.

Lukács Norbertre (jobbra) a válogatottban is fontos mérkőzések várnak az ősszel
Forrás:  hunbasket.hu

Tegyük hozzá, hogy válogatottból többen hiányoztak sérülés, rehabilitáció, illetve személyes okok miatt. Együtt készült a mienkkel, de az edzőmérkőzésen nem játszott a frissen honosított 211 cm magas, amerikai center Nathan Reuvers, aki klubszinten az Euroligában is érdekelt spanyol Valencia játékosa.

– Sérülések miatt sokakra nem számíthattunk a 22-es listánkról, de három napig velünk volt Nathan Reuvers, és úgy gondolom, helyes lépés volt honosítani őt, illik az együttesbe, remek srác. Hamarosan eljön a fiatalok ideje, Valerio-Bodon, Lukács Norbert és Tanoh Dez András is nagyon jó benyomást tett rám. A novemberi keretünk a februári és a júniusi együttes egyvelege lesz, és természetesen figyeljük, ki hogyan kezdi az évadot, ki lesz egészséges és kinek milyen a helyzete a csapatában – nyilatkozta az nso.hu-nak, Gasper Okorn szövetségi kapitány  

Magyarország–Magyarország U20 95–63 (24–20, 19–-21, 30–17, 22–5)

Felnőtt válogatott: Valerio-Bodon 5, Tanoh Dez 8, Lukács 12, Filipovity 31/21, Keller Á. 15. Csere: Keller I. 4, Filipovic 7, Bognár 13. Szövetségi kapitány: Gasper Okorn.

U20-as válogatott: Csendes 11/9, Cseh 12, Reizinger 6, Csuti 7/3, Schmera 8. Csere: Meszlényi 3/3, Radó, Hajdu 6/6, Halmai 4/3, Csátaljay 2, Hegedűs, Pleesz 2, Kaye 2, Várszegi. Szövetségi edző: Carlos Vallejo.

Felnőtt válogatottunk novemberben vív legközelebb tétmeccseket, az Európa-bajnoki selejtezősorozatban előbb fogadja a törököket, majd három nappal később Törökországba látogat. Csapatunk az első két kvalifikációs mérkőzését elvesztette az olaszok, valamint Izland ellen februárban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában