Labdarúgás

2024.05.14. 15:01

A Tószeg női csapata megvédte bajnoki címét

Az utolsó fordulóját rendezték a női keresztpályás bajnokság négy körből álló rájátszásának, amely a címvédő Tószeg újabb végső sikerével ért véget.

Kiss Ádám

Kiss Balázs együttese a hétvége előtt még a női bajnokság tabellájának második helyén állt, két ponttal lemaradva az akkori listavezető Tiszaföldvár mögött. Az éppen Földváron rendezett negyedik játéknapon azonban a Szirmabesenyő elleni győzelemmel (2–0), valamint a rendező együttes elleni 2–1-es sikerrel az előző szezon után idén is a tószegi hölgyek szerezték meg az aranyérmet.

női bajnokság, Tószeg. labdarúgás
A női bajnokság győztese idén is a Tószeg lett
Forrás:  Beküldött fotó

– Nem kezdtünk jól a Tiszaföldvár ellen, korán vezetést szereztek a hazaiak – értékelte a döntő meccset Kiss Balázs. – Azonban a lányokon végig láttam az elszántságot, sikerült is az egyenlítés, majd a második félidőben egy büntetőt váltottunk gólra, és megőrizve előnyünket megnyertük a mérkőzést. Nagyot küzdöttek a lányok, és óriási teljesítmény, hogy a tavalyi elsőségünk után újra miénk a bajnoki cím, ráadásul veretlenül.

Az alsóház küzdelmeiből az Aranyszarvas SE és az Abádszalók csapatai emelkedtek ki, mindkét együttes tizennyolc pontot szerzett a rájátszásban, azonban a jobb gólkülönbség miatt a tápiószentmártoniak zárták a küzdelmeket a tabella élén. A Jászfényszarun rendezett zárófordulóban mindkét élcsapat 2–0-s vereséget szenvedett a hazaiaktól, a második meccsüket viszont egyaránt 5–1-re nyerték a Karcag, valamint a Kisújszállás ellen.

A felsőház legjobb góllövője a tószegi Donkó-Balogh Blanka volt kilenc találattal, az alsóházban pedig az Aranyszarvas SE játékosa, Gödöny Brigitta szerezte a legtöbb gólt, szám szerint tizenhetet.

A női bajnokság utolsó fordulójának eredményei

Felsőház: Tiszaföldvár–Fegyvernek 4–1, Szirmabesenyő–Tószeg 0–2, Tiszafüred–Fegyvernek 1–0, Tószeg–Tiszaföldvár 2–1, Szirmabesenyő–Tiszafüred 1–2.

Alsóház: Kisújszállás–Karcag 0–1, Abádszalók–Jászfényszaru 0–2, Karcag–Aranyszarvas SE 1–5, Kisújszállás–Abádszalók 1–5, Aranyszarvas SE–Jászfényszaru 0–2.

A felsőház végeredménye

1. Tószeg 18 pont, 2. Tiszaföldvár 17, 3. Tiszafüred 10, 4. Szirmabesenyő 8, 5. Fegyvernek 2 pont. 

Az alsóház végeredménye

1. Aranyszarvas 18 pont, 2. Abádszalók 18 pont, 3. Jászfényszaru 9 pont, 4. Karcag 7, 5. Kisújszállás 6 pont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában