Labdarúgás

2024.05.09. 10:01

NB III.-as csapataink a véghajrá előtt állnak

Három fordulóval a bajnoki szezon vége előtt górcső alá vettük vármegyei együtteseinket, vajon a csapatokat mi motiválja még a hajrában. A Dél-Keleti csoportban a Martfű ceglédi győzelme után sem lélegezhet még fel, a Szolnok viszont szinte biztosan nem lehet ötödiknél már jobb. Az Észak-Keletiben a Karcag még az élmezőny mögé zárkózhat, a Tiszafüred viszont továbbra is élet-halál harcot vív az NB III.-ban maradásért.

Jegesi László

Négy NB III.-as csapatunk közül tehát ketten a bennmaradásért, ketten pedig a jobb helyezésekért hajtanak.

nb iii, szolnoki máv, labdarúgás
Vármegyei csapataink közül a Szolnoki MÁV foglalja el a legelőkelőbb pozíciót az NB III.-ban
Fotó: MW archív

NB III., Dél-Keleti csoport

A Martfű remekül kezdte a tavaszt, majd hullámvölgybe került, legutóbb viszont ismét nyert a már biztos kieső Cegléd otthonában. Győzelmével továbbra is bennmaradó helyen posztol az együttes, de a tapasztalatok szerint egy sikerre még biztosan szüksége van, hogy végleg megnyugodhasson. Közvetlen riválisai valamennyien első vagy másodosztályú klubok tartalék csapatai, egyikük sem szeretne a kiesés sorsára jutni. Erre a legnagyobb esélye pedig a Szeged II.-nek van, aki sorrendben a Békéscsabával, a Szolnokkal és a Körösladánnyal mérkőzik a hátralévő időben. Ráadásul a még kiesést eredményezhető tizenharmadik pozíció (a négy csoportból a két legkevesebb ponttal itt álló gárda a vármegyei bajnokságokba pottyan) miatt is érintett a szezont ezen a helyen befejező együttes.

A Martfű (11.) hátralevő mérkőzései és a szerkesztőség tippjei:

Martfű–Pénzügyőr 2–1

Monor–Martfű 1–1 

Martfű–Kecskemét II. 2–2

A tavaszi szezonra alaposan feljavult Szolnok sokkal egyszerűbb helyzetben van a tiszazugiakhoz képest. A bajnokság második felében huszonhat pontot gyűjtő Tisza-partiak előtt nemrégiben a harmadik, majd a negyedik helyezés is felsejlett, a realitás mára az ötödik pozíció maradt. A hatodik Vasassal szemben két pont előnnyel rendelkező együttes így is jóval várakozás felett teljesített, tavasszal a már bajnok Békéscsaba érkezéséig még pontot sem vesztett hazai pályán.

A Szolnok (5.) hátralévő mérkőzései és a szerkesztőség tippjei:

Kecskemét II.–Szolnok 1–1

Szolnok–Szeged II. 3–1

Füzesgyarmat–Szolnok 0–4

Észak-Keleti csoport

A huszadik forduló óta veretlen Tiszafüred nagyon mélyről kapaszkodott vissza és teremtette meg magának a bennmaradás lehetőségét. Az utolsó pillanatban kapcsolt Dorcsák Zoltán együttese és az elmúlt hét körben szerzett tizenöt pontjával visszakapta az esélyt a kiesés elkerülésére. Legutóbb Putnokon kisebb csodát hajtott végre az együttes azzal, hogy 3–0-ról fordította meg az eredményt. Közvetlen riválisaik (Salgótarján, Hatvan, Sényő) sem szerepelnek azonban rosszul, de az épp tizenharmadik helyen álló Tisza-tó parti alakulat számára most ez a pozíció is bennmaradást jelenthet.

A Tiszafüred (13.) hátralévő mérkőzései és a szerkesztőség tippjei:

Tiszafüred–Cigánd 0–0

Eger–Tiszafüred 1–2

DVSC II.–Tiszafüred 3–3

A Karcag jelenleg egy ponttal többet szerzett, mint az őszi fordulókban és még hátra van három mérkőzés. A téli felkészülés alatt újrafogalmazott célok, miszerint a bajnokság végére a közvetlen élboly mögött végezzen a csapat, megvalósíthatónak látszanak. Az utóbbi négy mérkőzésén veretlen és ezalatt tíz pontot szerző nagykunsági együttes eredményes szereplését sorsolása alapján akár a bajnokság végéig is kitolhatja.

A Karcag (9.) hátralévő mérkőzései és a szerkesztőség tippjei:

REAC–Karcag 0–2

Karcag–Kisvárda II. 2–1

DEAC–Karcag 1–1

A Dél-Keleti csoport állása:

1. Békéscsaba 72 pont, 2. ESMTK 59, 3. Hódmezővásárhely 56, 4. Körösladány 52, 5. Szolnoki MÁV 46, 6. Vasas II. 44, 7. BKV Előre 40, 8. Monor 39, 9. Pénzügyőr 30, 10. Dabas 30, 11. Martfű 28, 12. Bp. Honvéd-MFA 27, 13. Kecskemét II., 14. Szeged II. 25, 15. Füzesgyarmat, 16. Cegléd 13 pont.

Az Észak-Keleti csoport állása:

1. Putnok 56 pont, 2. Cigánd 54, 3. DVSC II. 50, 4. Kisvárda II. 50, 5. DEAC 44, 6. Tiszaújváros 41, 7. Eger 41, 8. Újpest II. 40, 9. Karcag 39, 10. DVTK II. 32, 11. Salgótarján 30, 12. Hatvan 30,13. Tiszafüred 29, 14. Sényő 29, 15. REAC 21, 16. Gyöngyös 8 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában