Labdarúgás

2024.05.14. 19:00

NB II.: éles a harc a feljutásért

Izgalmas véghajrára számíthatunk az NB II.-ben, miután a 32. fordulóban mindkét feljutásért küzdő csapat, a Vasas és a Győr is nyert. A Siófok és a Tiszakécske viszont búcsúzott a másodosztálytól, így már csak egy kieső kiléte kérdéses.

Kovács Levente

Egy feljutó, illetve egy kieső csapat kiléte egyelőre kérdés még az NB II.-ben.

NB II., Pekár László, Kazincbarcika
Pekár László (labdával) is betalált a Győr ellen, mégsem nyert a Barcika az NB II. 32. fordulójában
Fotó: Kolorcity Kazincbarcika Sport Club Facebook oldal

A Győr kétgólos hátrányból fordított Kazincbarcikán, ám a hazaiak szolnoki vezetőedzője, Csábi József szerint az ETO nem nyújtott olyan teljesítményt, amiért gratulálna a Rába-partiaknak, sőt a vendégek játékosait is kritizálta meccs utáni nyilatkozatában.

– Az első félidőben kivégezhettük volna a Győrt, ehelyett ők végezték ki a csatárunkat, Pető Bencét, akit le kellett cserélnem – mondta a lefújást követően Csábi József az M4 Sportnak. – Nekem most kötelességem lenne gratulálni a Győrnek, ezt most nem teszem meg. Elnézést kérek, mert ha egy zsoldosokkal teletűzdelt csapatnak az utolsó percekben húzni kell az időt egy Kazincbarcika ellen, akkor én nagyon elgondolkodnék azon, hogy ez milyen megoldás. Büszke vagyok a csapatra, mert nagyon jó mérkőzést játszott egy feljutásra esélyes Győr ellen.

A másik NB I.-be igyekvő együttes, a Vasas is győzni tudott hétfőn a Szombathely ellen, így jelenleg egy pont előnyük van az angyalföldieknek a második helyen. 

A következő fordulóban azonban ez a versenyfutás is eldőlhet, ugyanis Győr–Vasas mérkőzést rendeznek. Amennyiben a fővárosiak pedig idegenben nyernek, akkor bebiztosítják élvonalbeli tagságukat a következő szezonra.

Az alsóházban a Siófok és a Tiszakécske is 1–1-es döntetlent játszott, előbbi a Szeged, utóbbi a Gyirmót vendégeként. Az egy pont viszont egyik csapat számára sem volt elég a bennmaradáshoz, mivel a Balaton-partiaknak nyolc, a Kécskének pedig hat pont a lemaradása a 14. BVSC-hez képest. Balogh Pál együttese ugyan pontban még beérheti a zuglóiakat, de azonos pontszám esetén a több győzelem dönt a sorrendről, így a Tiszakécske és a Siófok is a harmadosztályban folytatja a következő idényben.

A kiesés elől a hátralévő két fordulóban még öt csapat menekül: a Pécs, a BVSC, a Szombathely, a Budafok és az Ajka. Utóbbi kettőnek egy pont elég a bennmaradáshoz, míg a Szombathelynek és a BVSC-nek egy sikerre van szüksége, a Pécsnek pedig mindkét meccsét meg kell nyernie.

Az NB II. 32. fordulójának eredményei: 

Pécs–Soroksár 1–0, BVSC–Nyíregyháza 1–2, Csákvár–Kozármisleny 3–1, Mosonmagyaróvár–Budafok 1–1, Kazincbarcika–Győr 2–3, Ajka–Honvéd 0–2, Gyirmót–Tiszakécske 1–1, Szeged–Siófok 1–1, Vasas–Haladás 1–0.

Az NB II. 33. fordulójának párosításai: 

Vasárnap: Siófok–Kozármisleny, Nyíregyháza–Csákvár, Tiszakécske–BVSC, Honvéd–Gyirmót, Haladás–Ajka, Soroksár–Kazincbarcika, Budafok–Pécs, Szeged–Mosonmagyaróvár, 17.00. Hétfő: Győr–Vasas, 20.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában