Vízilabda

2024.05.08. 09:00

A Dózsa ezúttal bevenné a Kőér utcai uszodát

Az ötödik hely megszerzéséért játszik a Szolnoki Dózsa az OB I. rájátszásában. Ellenfele az egyik fél második győzelméig tartó párharcban a Budapest Honvéd lesz, a küzdelem első felvonására pedig szerda este 19 órakor kerül sor a Kőér utcai uszodában.

Kiss Ádám

A korábbi világbajnok vízilabdázó, Szívós Márton tavaly bronzérmet szerzett csapatát az alapszakaszban 8–6-ra győzte le a Dózsa, a középszakasz alkalmával viszont a legjobb négy közé jutás szempontjából fontos periódusban rossz napot fogtak ki Pásztor Mátyásék, 15–10-re nyert a Honvéd.

vízilabda, Pásztor Mátyás, Honvéd, Dózsa
Pásztor Mátyás góljaira a Honvéd elleni párharcban is szüksége van a Dózsának
Fotó: Mészáros János

– Eléggé mélyponton voltunk március végén – gondolt vissza legutóbbi találkozójukra Pásztor. – Teljesen más volt annak a meccsnek a tétje, nem kezeltük jól a helyzetet. A mostani összecsapás más kell, hogy legyen, sokkal koncentráltabb játékot akarunk játszani.

Hangay Zoltán vezetőedző még sosem nyert meccset trénerként a Honvéd otthonában, ezúttal azonban minden játékosa bevethető lesz, és a Kaposvár elleni gólparádé (25–11) is önbizalomra adhat okot a csapatnak.

– Jó a hangulat, de próbálunk lazák maradni – tért át a play-off meccsre a múlt héten kilenc találtig jutó harminchét éves. – Nem szeretnénk túlértékelni a Kaposvár elleni győzelmet, de próbáljuk átmenteni a múltheti teljesítményünket. Mindenesetre ez a nagyarányú siker hozzásegített minket ahhoz, hogy más hozzáállással ugorjunk a medencébe, mint a márciusi találkozón.

A Budapest Honvéd a Szegeddel játszott az ötödik helyért folyó küzdelem első körében, és mivel a korábbi két mérkőzésüket a fővárosiak nyerték, így hat pontot vittek tovább a rájátszásba. A párharc első meccsén elért 9–8-as győzelem pedig azt jelentette, hogy egy találkozón eldöntette a továbbjutást a Honvéd, és egy héttel többet pihenhettek a Dózsa elleni összecsapás előtt.

– Nagyon pozitívan állok ehhez a páros csatához. Igaz, oda kell figyelnünk, mert a Honvéd kifejezetten gyors és agilis csapatnak számít, tele fiatal játékossal. A mi csapatunknak viszont az az erőssége, hogy emberhátrányban jól védekezünk. Ha emellé még jönnek az akció gólok úgy, ahogy a Kaposvár ellen, akkor meglehet a győzelem. Nyilván nem tragédia, ha nem nyerünk, de Szolnokon szeretném lezárni profi pályafutásom a pénteki visszavágón –zárta gondolatait Pásztor Mátyás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában