Vízilabda

2024.04.20. 12:00

A Szolnoki Dózsa legjobb négy közé jutása nem csak a saját kezében van

A középszakasz utolsó mérkőzését játssza a Szolnoki Dózsa a legjobb négy közé kerülésért szombaton 18 órakor a Vasas ellen.

Kiss Ádám

Hangay Zoltán legénysége jelenleg az ötödik a tabellán, lemaradása egy pont a negyedik helyen álló OSC-től. Nehéz helyzetben van tehát a Szolnoki Dózsa, csak akkor juthat a final fourba, ha az újbudaiak kikapnak a felsőházi tabella sereghajtójától, a Szegedtől, a Szolnok pedig legyőzi a már biztos elődöntős Vasast.

Jansik Dávid, Szolnoki Dózsa, vízilabda
Jansik Dávid eltiltás miatt nem áll a Szolnoki Dózsa rendelkezésére a Vasas ellen
Fotó: Nagy Balázs

Az alapszakaszban az angyalföldiek látták vendégül a Dózsát, amely mérkőzés a hazaiak 14–13-as sikerével ért véget. Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, szerb Slobodan Nikics által vezetett piros-kék az első negyedben 6–2-re húztak el, azonban a Szolnok az 5–3-ra nyert második játékrésszel visszajött a meccsbe. A harmadik felvonás 2–2-es döntetlennel ért véget, így a záró negyedet kétgólos hátránnyal kezdte a Dózsa, amelyet csak kozmetikázni tudott.

Hangay ezúttal nem számíthat az BVSC ellen kiállított Jansik Dávidra, Vismeg Zsombor szemöldökét műteni kellett, Teleki András pedig betegséggel küzd. 

– A Vasas nagyon jó csapat, azonban az előző fordulóban is kiderült, hogy nem verhetetlen – mondta hírportálunknak a vezetőedző. – A képlet „egyszerű”: meg kell akadályozni az angyalföldiek gyors játékát, a hat a hat elleni szituációkban jobban kell védekezni, az emberelőnyös helyzeteket ötven százalék felett kell kihasználni, és el kell kerülni a könnyű gólokat. A korábbi vereségek miatt az önbizalmunk visszaesett, elsősorban lelkileg kellett újraépíteni a csapatot. A Vasas számára is fontos meccs következik, nyerniük kell, hogy megszerezzék a pályaelőnyt a BVSC-vel szemben, de nekünk kell jobban akarnunk a győzelmet.

A forduló további mérkőzései: péntek: FTC–Kaposvár 16–7, szombat: BVSC–Honvéd, 17.00, OSC–Szeged, 19.00. 

A felsőház állása: 1. FTC 39 pont, 2. BVSC 27, 3. Vasas 25, 4. OSC 19, 5. Szolnoki Dózsa 18, 6. Honvéd 17, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 3 pont.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában