Mesteri aranyköpések

2023.12.31. 11:57

Ezek voltak 2023 legemlékezetesebb edzői nyilatkozatai a Jászkunságban

Mi a különbség a MÁV FC és a katica között, mi köze Columbo feleségének Kunszentmártonhoz, és mit nem illik tizenegyesből? 2023 nemcsak mérkőzésekből, de edzői aranyköpésekből is hozott emlékezeteseket. Összeszedtük kedven­ceinket.

Kovács Levente

Horváth Csaba, a MÁV FC trénere csapata és a katicák közti különbségre is rávilágított

Fotó: Mészáros János

Az NB-s szintű bajnokságoktól a megyei küzdelmekig megannyi érzelem tör felszínre térségünk csapatainak találkozóin és azok után. Ennek eredményeként néha meglepő, fűtött hangulatú nyilatkozatok érkeznek lapunk összefoglalóihoz. Szilveszter kapcsán ezekből válogattunk.

1. „Aki ott volt, látta, aki nem, úgysem hiszi el. Nagyböjt idején mi étel-ital helyett a gólszerzéstől tartózkodtunk. A játékvezetés kifogástalan volt.”

(Sechna Gábor, a Kunszentmárton edzője, csapata Rákóczifalva elleni, február 25-ei, 3–1-es hazai veresége után.)

2. „Kezdünk elfogyni, mint ársapkás tej a polcokról! Gratulálok a Földvárnak, kívánom, hogy érjék el a céljaikat!”

(Sechna Gábor, a Kunszentmárton szakvezetője csapata Tiszaföldvár elleni 4–0-s, zsinórban harmadik elszenvedett tavaszi veresége után.)

3. „Hepe után mindig hupa következik! Régóta vártunk erre a győzelemre, amit nagy lelkesedéssel értünk el, és remélem, erőt ad a foly­tatáshoz.”

(Ismét Sechna Gábor, együttese első tavaszi sikerét követően.)

4. „A borzalmas védekezésünk meglátszik az eredményen. A hely­zet­kihasználásunk katasztrofális. Tizenegyesekkel pedig nem illik nyerni.”

(Kalóz Imre, a Tiszaszentimre edzője, a Túrkeve elleni 4–3-as vereségük után.)

5. „Végre többször nyertünk tavasszal, mint ahányszor látták Columbo feleségét.”

(Kiri Bence, a KuTE csapatkapitánya, miután 3–2-re legyőzték a Kisújszállást áprilisban.)

6. „Tartottam attól, hogy a boldogházi motorostalálkozó megtizedeli a csapatunkat, de szerencsére nem volt komolyabb probléma, így maradt erőnk és hitünk a mérkőzésre, aminek most egy pont a jutalma.”

(Bodor Máté, a Jászboldogháza trénere csapata TiSE II. elleni 2–2-es meccse után, amelyet egy nappal a jászboldogházi motoros fesztivál után játszottak.)

7. „A múlt heti fegyelmezett, jó játékból semmi nem maradt meg. Sikerült jól megégnünk ezen a napsütéses vasárnapon!”

(Bodor Máté, a 6–0-ával végződő Lurkó Focimánia–Jászboldogháza mérkőzést követően.)

8. „Hogyha valaki megkérdezné, mi szeretnék lenni, akkor a tuti válaszom, hogy varázsló. Legalább akkor tudnék varázsolni a csapathoz három-négy játékost, hogy a legközelebbi mérkőzésre ki tudjunk állni.”

(Gulyás Gyula kenderesi szakvezető a Jászberény elleni 3–1-es kudarc után, amely meccsre eleve rövid kispaddal érkeztek, és már a 26. percben cserélniük kellett.)

9. „Ellentétes célokért küzd a két csapat, ettől függetlenül a gatya is tele volt.”

(Csillag Sándor, a Kenderes edzője, csapata Tiszaföldvár elleni 6–0-s vereségét követően.)

10. „Nagy nyomást tettek a hazaiak főleg a második félidőben ránk, de a helyzetek alapján bőven megérdemeltük ezt a győzelmet, amelyért csapatként csúsztunk-másztunk. Ismét izgalmas lett a bajnokság. A hazaiaktól elnézést az ajtóért, de épségben maradt.”

(A 0–1-gyel végződő Törökszentmiklós–Jászfényszaru mérkőzés után nyilatkozta ezt Kemecsi László, a győztes csapat edzője.)

11. „Taktikus játékunk végre sikerre vezetett. Ezzel a győzelemmel végre több pontunk van, mint a katicabogárnak”.

(Horváth Csaba, a Szolnoki MÁV vezetőedzője a BKV Előre elleni győzelem után, amellyel elkerültek a kieső helyről.)

12. „Sajnos sokadjára is bebizonyosodott, hogy számunkra teljesen mindegy, hogy hol van a tizenhatos vonala.”

(Balázs Béla, a Lurkó Focimánia játékos-edzője a Jánoshida elleni hazai, 2–0-s vereség után. A mérkőzésről tudósítónk ekképp írt: a vonalfogóra nem, de focira alkalmas pályán csak egy sérülés történt, így mondhatni, aránylag kulturált labdarúgás zajlott, aminek a végén a jobb erőkből álló vendégek örülhettek.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában