Kosárlabda

2023.10.22. 17:00

Nem termett babér régiónk kosárcsapatainak

A férfi NB I/B 5. fordulójában a hazai pályán játszó Jászberény kikapott a listavezető Pécstől, míg a Cegléd egy agyonnyert meccset veszített el a Fót otthonában.

Varga Csaba

A fehér mezes jászberényiek olykor hézagosan védekeztek a pécsiekkel szemben

Fotó: Pesti József

Jászberényi KSE–PVSK-Veolia 81–102 (23–33, 22–28, 24–19, 12–22)

Jászberény, 400 néző. V.: Horváth Cs., Nepp L., Pécsi Zs.

Jászberény: DUNAI 15/3, Boka-Magó 6/6, Oroszi 5/3, Dékány 5/3, Meleg K. 6. Csere: KUCSORA 22/3, Mester 5/3, RÁTVAY 15, Horváth N. 2. Vezetőedző: Puskás Artúr.

PVSK: MICSOVICS 22/3, Németh A. 4/3, PLÉZER 11, BÍRÓ O. 15/3, Horti 10. Csere: Molnár M., Harka 8/6, Antóni 5/3, MOKÁNSZKI 11/3, Halász 9/6, Frank 7/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Nagyon bekezdett a listavezető pécsi csapat a kissé megszeppent házigazdákkal szemben. A vendégek hamar tíz pont feletti előnyt építettek fel, elsősorban remekül játszó szerb irányítójuk Ognjen Misovics és az erőcsatár Bíró Olvér vezérletével. A jászberényiek küzdöttek hajtottak, ám sokat hibáztak, most nem jöttek részükről a menetrendszerű triplák, és fontos büntetőket hagytak ki játékosaik. A hazai szurkolótábor még reménykedett a záró negyed előtt, amikor Kucsora Csabáék, felzárkóztak 69–80-ra. A pécsiek azonban nem hagyták a hajrára a döntést, növelték előnyüket, lényegében magabiztos győzelmet arattak.

Az egykoron Jászberényben nagy sikerrel dolgozó, most a pécsiek edzője Szrecsko Szekulovics azt mondta: – A papírforma szerint mi jobbak vagyunk, mint a Jászberény, de a JKSE nagyon jól játszott. Nekünk hosszú a kispadunk, hiszen 11 játékost rotálhattam. Nagyon jól játszottunk, de a Jászberényt is csak dícsérni tudom, mert kevés csapat van ebben az osztályban, amelyik bírja azt a ritmust, amiben mi játszunk 40 percen át.

A JKSE edzője, Puskás Artúr pedig ekképp nyilatkozott: – A pécsiek igazi, dörzsölt profikhoz illő játékot nyújtottak és jól menedzselték ezt a mérkőzést. Azért van hiányérzetem, mert az első félidőben túl jó fiúk voltunk, nem voltunk elég kemények. Egy PVSK-nak nem adhatsz egy félidőnyi, 16 pontos előnyt. A második félidőben feljöttünk hét pontra, de a kosárlabda törvénye ezúttal is beigazolódott. Ha puhán kezded a mérkőzést, akkor nincs valós esélyed visszajönni a találkozóba. Ráadásul kihagytunk 8 büntetőt és harminc százalék alatt dobtunk távolról. Ezt a játékot pedig pontra játsszák, s így együtt ez már sok volt.

Phoenix-MT Fót–Ceglédi KE 79–78 (19–28, 24–18, 20–19, 16–13)

Fót 200 néző. V.: Földesi Á., Gaál I., Szalai Zs.

Fót: TÓTH Z. 8/3, KINNEY 14, Kékesi 2, MARKOVICS 27/15, JUHOS 10. Csere: Richter 2, Bálint B. 2, Szabó N., Varga B. 5, Tichov 9/6, Békési. Edző: Surmann Gábor.

Cegléd: HERENDIC 23/6, Dragasevics 11/3, VELKEY 15/9, Zsók 2, Csorvási 4. Csere: Csaba Gy. 1, OLASZ Á. 12, Gordán 1, Orgona, FODOR M. 8/6. Edző: Siska János.

A házigazda Fót és vendége a Cegléd sem kényeztette el eddig a híveit, hiszen egyaránt 1–3-as mérleggel várták az összecsapást. Tulajdonképpen egyenlő erők küzdelme folyt a pályán a ceglédiek Dominik Herendic–Velkey János duó vezérletével uralták a mérkőzést, és szinte végig vezettek a meccen. Hazaiak a leginkább az Olaj KK-t is megjárt Markovics Luka és az amerikai egykoron a Jászberényt is erősítő James Kinney pontjaival követték a Ceglédieket. Mint várható a hajrá nagy

izgalmakat hozott. A 39. percben 72–77 volt az állás majd az Olajban nevelkedő, nyáron Ceglédről három évad után távozó Tóth Zoltán egy triplával szépített. Majd a CKE a négyből csak egy büntetőt értékesített. Az utolsó percben 75–78 után Tóth a helyére küldött két büntetőt, legvégül az egykoron ugyancsak az Olajt megjárt Juhos Levente egy labdaszerzést követően a Cegléd kosarába zsákolta labdát, eldöntve ezzel az övéinek a mérkőzést, 79–78.

A hazaiak edzője, Surmann Gábor azt mondta: – Tudtuk, hogy a Cegléd kis túlzással „most vagy soha” mentalitással érkezik hozzánk. Herendic ma megállíthatatlan volt, és nagyot javult a játéka az előző mérkőzéseikhez képest. A mieink közül Tóth Zoltán a létező legjobbkor villant meg több alkalommal is a végjátékban, amivel megmutatta milyen minőséget is képvisel. Mindet összegezve a mi szívünk volt ma leginkább a helyén.

Cegléd edzője, Siska János csak röviden nyilatkozott: – Elismerésem a Fót együttesének. Azt gondolom, hogy a szerencsésebb csapat győzött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában