Kajak-kenu

2023.07.16. 16:08

Európa-bajnoki harmadikként zárt a füredi tehetség

Dékány Lili, a Tiszafüred versenyzője harcban volt a K2 ezüstérméért is, végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel a horvátországi maratoni Európa-bajnokságon.

Rózsa Róbert

A Dékány Lili (balra) és Szmrtyka Hannah alkotta magyar hajó harmadik lett a maratoni Eb junior K2-es mezőnyében

Fotó: Facebook.com / Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A magyar versenyzők hat érmet nyertek a horvátországi maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság harmadik napján, szombaton. Köztük volt Dékány Lili, a City-Gas Tiszafüred tehetsége is, aki a Szmrtyka Hannah-val alkotott kajak kettes egységgel harmadikként végzett a junior női versenyben.

A Slavonski Brod-ban, a Száván rendezett kontinensbajnokságon Dékányék 1:27:45.77 órás időt mentek. Ezzel 1 perc 44 másodperccel maradtak le a győztes hajótól. Utóbbi egység révén egyébként magyar győzelem született, a Reisz Janka és Kmetyó Klaudia alkotta duó 1:26:01.49-es időt ment. A két magyar hajó közé a britek egysége tudott befurakodni, velük Dékányék nagy csatát vívtak a második helyért, végül mindössze 17 másodperc döntött Greta Roeser és Sierra Payne javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában