Labdarúgás

2023.02.14. 18:30

Tavasszal az élmezőnnyel versengene a Jánoshida

A megye I. tabelláján a hetedik helyet foglalja el jelenleg a Jánoshida együttese, amely a bajnokság végére előkelőbb pozícióba szeretne kerülni. Antal Gáborral, a csapat edzőjével beszélgettünk az idei szezonról.

Kovács Levente

A Jánoshida szerezte a harmadik legtöbb gólt az őszi szezonban a bajnokságban

Fotó: Pesti József

– Milyen célkitűzésekkel vágtak neki a szezonnak?

– Nem raktuk magasra a lécet, szerettünk volna a mezőny első felében végezni, a jelenlegi hetedik helyünkkel pedig ezt teljesítettük is.

– Hogyan értékelné az őszi idényt?

– Az elmúlt évekhez képest sikerült előrébb lépnünk, annak ellenére is, hogy nyáron sok új játékos érkezett hozzánk, szóval elégedett vagyok. Az elöl lévőkkel nehéz felvenni a versenyt, hiszen kiemelkednek a mezőnyből, de sok fölényes győzelmet is arattunk, illetve voltak bravúrjaink is, például a Tószeg ellen, hiszen akkor ellenfelünk jobban játszott nálunk, mégis mi nyertünk.

– Hogy sikerült a felkészülés?

– Amit lehetett, azt kihoztuk belőle, úgy gondolom. Három edzőmeccset játszottunk, abból kettőn sikert arattunk, illetve egyszer döntetlent játszottunk. A keretben csak kevés változás történt, kapusunk, Tóth Csaba eligazolt, így az ő kiesését szeretnénk majd pótolni, illetve eddig Pataki Ádám érkezett hozzánk Tiszaföldvárról, ő már január óta velünk készül.

– Milyen céljaik vannak a tavaszi félévre?

– A céljaink nem változtak a bajnokság előtt kitűzöttekhez képest. Szeretnénk a jelenlegi pozíciónkat megtartani minimum, de természetesen jó lenne, ha előrébb tudnánk végezni és közelebb kerülnénk a dobogóhoz. Ehhez az is kell, hogy a közvetlen riválisok ellen több győzelmet szerezzünk, hiszen a Kisújszállás kivételével mindenkitől kikaptunk ősszel, aki előttünk van a tabellán. Ezen javítanánk majd, illetve a kapott gólok számán kellene csökkentenünk, és főleg a tabellán nálunk előrébb álló csapatok ellen: az összesen bekapott 37 gólunkból 26 származik azokról a találkozókról. Így jobban fel kell velük vennünk a versenyt a folytatásban, és akkor előkelőbb helyen zárhatjuk majd a bajnokságot.

A Jánoshida őszi eredményei:

Kunhegyes–Jánoshida 3–0, Jánoshida–Törökszentmiklós 2–5, Cserkeszőlő–Jánoshida 3–7, Jánoshida–Kenderes 6–0, Kisújszállás–Jánoshida 2–2, Jánoshida–Jászárokszállás 4–1, Tószeg–Jánoshida 0–2, Jánoshida–Mezőtúr 1–3, Szajol–Jánoshida 3–8, Jánoshida–Rákóczifalva 4–0, Tiszaföldvár–Jánoshida 5–1, Jánoshida–Kunszentmárton 2–5, Jászfényszaru–Jánoshida 1–2, Jánoshida–Martfű 0–6.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában