Labdarúgás - megye II.

2020.04.11. 07:59

A szezonban akadtak rendkívül frappáns edzői megszólalások

Ínséges időket élnek a futballszurkolók is, miután már lassan egy hónapja nem rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket, és ez a helyzet áll fenn szűk hazánkban is. A megyei másodosztály 2019–20-as szezonjában tizenkilenc fordulót rendeztek meg eddig, mi pedig megnéztük, melyek voltak a bajnokságban a legjobb edzői nyilatkozatok.

Varga Balázs

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Hét mérkőzés utáni nyilatkozatot találtunk a leghumorosabbnak vagy épp a legfrappánsabbnak, nézzük is őket időrendi sorrendben!

A Jászboldogháza az első fordulóban szabadnapos volt, így az évad számukra csak a második körrel kezdődött meg. Augusztus 17-én – az azóta már visszalépett – Csépához látogatott a jászsági csapat, amely vendégként 6–0-s vereséget szenvedett.

– Nekünk kell még egy hónap, hogy a nyaralásokat és a fesztiválokat kiheverjük – mondta Bodor Máté, a Jászboldogháza trénere, aki még talán keveset is mondott, mivel együttese csupán november 24-én tudta megszerezni első – és eddigi egyetlen – győzelmét.

A hatodik fordulóban, szep­tember 22-én a hatpontos Túrkeve a nyolcpontos Rákóczifalvát fogadta. A hazai csapatnak egy idő után elfogyott a lendülete…

– Álomszerű kezdés, rémálomszerű végjáték – foglalta össze a látottakat röviden, de rendkívül találóan Jandó Ferenc, a Túrkeve edzője, miután csapata húsz perc után 2–0-ra vezetett a Falva ellen, de végül 7–3-as vereséget szenvedett.

Egy körrel később, szeptember 28-án csapott össze a Tiszaszentimre és a Tiszagyenda, a találkozó pedig a hazaiak számára alakult sokkal jobban.

– A szünetig nem ezen a pályán játszottunk, a második félidőben már derengett – nyilatkozta Tasi István, a gyendaiak edzője.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy együttese álmoskásan kezdett, és valóban csupán a második játékrész során kezdtek ébredezni játékosai, mivel csapata 6–0-s hátrányba került a félidőre, de tovább nem nőtt a Tiszaszentimre előnye, amely így is 7–1-re győzött.

A nyolcadik fordulóban ismét nem ment a Túrkeve szekere, amely október 5-én a Cibakházát látta vendégül.

– Húsz perc után megint elhittük, hogy zsebben van a három pont, csak az ellenfél nem tudott róla, és a végére átgázoltak rajtunk – értékelt Jandó Ferenc a 3–1-es vereség után, visszautalva a két héttel korábbi, Rákóczifalva elleni bajnokira. Csapata ismét vezetett, ám ezúttal is kikapott. Viszont úgy látszik, játékosai tanultak az esetből, mivel együttese a következő héten 5–1-re győzött a Boldogháza otthonában.

A tizennegyedik fordulóban, november 16-án ismét nem örülhetett a Jászboldogháza, amely a Kunszentmárton vendégeként lépett pályára.

– Imádtunk Kunszentmártonban, ragyogóan előkészített pályán játszani – mondta Bodor Máté a 4–0-s vereséget követően. Valóban, más pozitívumot aligha találhatott a mérkőzésben a látottak alapján, csapata pedig sereghajtó maradt, ám egy héttel később győzni tudott a Cibakháza ellen. A KuTE a három pont megszerzésével viszont megelőzte a Martfűt az élen.

A tizenhetedik, már tavaszinak számító fordulóban a Martfű Szászberekre utazott. A március 1-jei találkozón a listavezető nem hozta a papírformát.

– Nehéz talajú pályán a szép futballt játszó hazaiakkal szemben nagyon nehéz volt érvényesíteni akaratunkat. Többet volt a levegőben a labda, mint a kosárlabdában – közölte Fekete Gábor, a martfűiek megbízott edzője az 1–1-re végződő összecsapás után. Mint az értékelésből leszűrhető, nem túl látványos mérkőzést láthattak a nézők, inkább csak csapkodó játékot. A meccsen még a vendégeknek kellett az egyenlítésért küzdenie, de a meglepő ponthullajtás ellenére a Martfű maradt az élen.

Ismét egy körrel később, ismét a Jászboldogháza. A tizennyolcadik fordulóban, március 8-án a Tiszaszentimréhez érkezett a boldogházi együttes, amely nem tudta megszorongatni ellenfelét.

– Úgy néz ki, hogy a nőnap miatt a játékosaim nem tudtak rendesen felkészülni a mai mérkőzésre. Szerencse, hogy Valentin-napkor még nem volt bajnoki találkozónk – szállította ezzel talán a szezon legviccesebb nyilatkozatát Bodor Máté, miután csapata 5–1-re kikapott. Ezt követően már csak egy mérkőzést tudtak lejátszani a jászságiak, de a Jászapátitól 8–1-es vereséget szenvedtek, így talán számukra jól jött a kényszerszünet.

Amíg várjuk, hogy mikor láthatunk ismét futballmérkőzéseket, addig is megvizsgáljuk, melyek voltak a legjobb megye I.-es nyilatkozatok – ezen írásunkkal nemsokára jelentkezünk.

A megyei II. osztály állása

1. Martfű 11 5 0 34–8 38

2. Kunszentmárton 11 3 3 49–20 36

3. Rákóczifalva 9 5 2 49–21 32

4. Tiszaszentimre 9 3 4 47–30 30

5. Tiszagyenda 9 2 5 40–37 29

6. Jászszentandrás 7 5 4 38–25 26

7. Jászapáti 6 4 7 28–24 22

8. Szászberek 6 4 7 22–24 22

9. Cserkeszőlő 5 5 7 27–35 20

10. Cibakháza 5 3 7 26–41 18

11. Túrkeve 4 3 8 26–39 15

12. Abádszalók 4 1 11 24–37 13

13. Tiszajenő 2 1 14 19–56 7

14. Jászboldogháza 1 4 10 13–45 7

A Csépa visszalépett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában