Újdonság

3 órája

Remek ötlettel rukkoltak elő: helytörténeti társasjáték készül Jászfényszaruról

Nagy fába vágta a fejszéjét a Fényszaruiak Baráti Egyesülete és a Jászfényszaruért Alapítvány. Könyv, újság, képeslap, plakett, érem, jelvény, CD lemez kiadása után ebben az évben egy szórakoztató helytörténeti társasjáték megjelentetését tervezik karácsonyra.

Illés Anita

Egy játék Jászfényszaruról nem csak jászfényszaruiaknak 9-99 éves korig mottó jegyében helytörténeti társasjáték kiadásán dolgozik a Fényszaruiak Baráti Egyesülete (FÉBE). 

társasjáték
A helytörténeti társasjáték segítségével kicsik és nagyok szórakozva ismerhetik meg Jászfényszaru múltját és jelenét 
Fotó: Archív / Pesti József

A helytörténeti társasjáték összehozza a családtagokat, baráti társaságokat 

Olyan játékot álmodtak meg, mely fejleszti a memóriát, ismereteket ad a város történelmi múltjáról, jelenéről, az épületekről, alkotásokról, eseményekről és személyekről, akikre büszkék a helyiek – olvasható a FÉBE honlapján. Mint azt a felhívásból megtudtuk, a különleges helytörténeti kalandozás során 2-6 személy játszhat, családtagoknak és baráti társaságoknak is hasznos időtöltést, szórakozást nyújt. Minden kártyalap fotója és rövid szövege kötődik a település múltjához, jelenéhez. Az egyesület támogatókat, előfizetőket gyűjt a társasjáték kiadásához. A városi könyvtárban Nagy Ildikónál, a Városi Értéktárban Tóth Tibornál, a polgármesteri hivatalban pedig Törökné Durucz Zsuzsannánál fizethető elő november 20-ig 12 ezer forintért. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!