Koncertsorozat

2 órája

Izgalmas turnék színesítik a Szolnoki Szimfonikusok új évadát

A Szolnoki Szimfonikusok idén ősszel is lenyűgöző koncertsorozatokkal kápráztatják el a komolyzene hazai és osztrák szerelmeseit.

Mészáros Géza

Akinek volt már szerencséje hallgatni és átélni az együttes egyik koncertjét, az megtapasztalhatta, hogy mennyire áthatja a zenekar előadását a klasszikus zene iránti elkötelezettség és a kulturális értékek iránti tisztelet. Aki még nem volt szem- és fültanúja ennek a varázslatnak, a következő hónapokban élhet a lehetőséggel, hogy ezt bepótolja.

Szolnoki Szimfonikusok őszi koncertsorozata
A Szolnoki Szimfonikusok számos közönségszórakoztató koncertet adtak és ezután is adnak a bécsi Ehrbar Hallban
Forrás: Szolnoki Szimfonikusok/Beküldött fotó

A Szolnoki Szimfonikusok idén ősszel is lenyűgöző koncertsorozatokkal kápráztatják el a komolyzene hazai és osztrák szerelmeseit.

A zenekar szeptember közepétől tíz hangversennyel készül, melyeknek öt különleges helyszín ad otthont. Az őszi turnék állomásai – a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a budapesti Zeneakadémia és a bécsi Ehrbar Hall – mellett új külföldi helyszíneket is avat a zenekar: a linzi Brucknerhaust és a salzburgi Odeïon Kulturális- és Rendezvényközpontot.

A Szolnoki Szimfonikusok a klasszikus repertoár legkiválóbb műveit kínálják, a zeneirodalom gyöngyszemeivel kiegészítve. Az előadások során többek között olyan zeneszerzők művei csendülnek fel, mint Beethoven, Brahms és Bruckner, ezzel is biztosítva, hogy a közönség egy igazán változatos koncertélményben részesüljön. A zenekar ezúttal is nemzetközi szólistákkal és híres karmesterekkel lép színpadra, akik művészi tudásukkal és tapasztalatukkal tovább emelik az előadások színvonalát. A hangversenyek helyszínei és időpontjai a zenekar hivatalos honlapján megtalálható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!