„Bánat” a sírkertben

2024.09.13. 07:00

Szolnok temetőjének közéleti parcellájában kap helyet Simon Ferenc szobrászművész alkotása

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a kihelyezés mellett a szobor talpazatának kialakítását, és az alkotás impregnálását is elvégezte

Mészáros Géza

„Bánat”. Ez a neve Simon Ferenc (1922. június 15., Budapest – 2015. január 20., Szolnok) egykori szolnoki szobrászművész alkotásának. A mű ezidáig nem szerepelt köztéren, hiszen erősen kötődött az alkotóhoz és édesanyjához. A család azonban nemrégen a városnak adományozta, a városháza pedig megbízta a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.-t a szobor elhelyezésével.

Szoborhely kialakítás
Simon Ferencnek, a Szolnoki Művésztelep egykori szobrászművészének alkotása a helyi temetőben kap helyet
Fotó: SZVÜ Facebook-oldala

A társaság a családdal közösen a lehető legjobb helyet találta meg a „Bánat” nevet viselő mű helyének. A szomorú hölgyet ábrázoló alkotás a szolnoki római katolikus temető gondokságának bejáratával szemben, a Simon Ferenc nyughelyéül is szolgáló közéleti parcellában lesz felállítva.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a kihelyezés mellett a szobor talpazatának kialakítását, és az alkotás impregnálását is elvégezte, hamarosan pedig a hivatalos és ünnepélyes átadása is megtörténik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!