Tűzgyújtás

2024.09.26. 10:00

Szent Mihály-napi hagyományok elevenednek meg Jászdózsán

Minden korosztálynak izgalmas programokat kínál a hétvége Jászdózsán. Szeptember 28-án, szombaton rendezik meg a Szent Mihály-napi forgatagot, melynek keretében lesz mesés táncjáték, vándorkiállítás, koncert és tűzgyújtás is.

Illés Anita

Az önkormányzat szervezésében több helyszínen Szent Mihály-napi kavalkádra várják az érdeklődőket szeptember 28-án, szombaton Jászdózsán. 

tábortűz, Szent Mihály
A Szent Mihály-napi pásztortűz legendáját is felidézik Jászdózsán 
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

Show és Bors koncert zárja a Szent Mihály-napi forgatagot

16 órakor a Viharsarok Táncszínház a Ládafia című kalandokban bővelkedő mesés táncjátékot mutatja be a sportcsarnokban. A Múltból a Jövőbe Alapítvány és a Patrióták együttműködésével érkezik a településre a Dicsőséges Királydomb című ismeretterjesztő vándorkiállítás, amely a Rákosmezei Királydombról szól. Magyarország nemzeti emlékhelyének történetét 16-tól 20 óráig a Petőfi Sándor Művelődési Házban ismerhetik meg a látogatók.

18 órakor kezdődik a Borforgató irodalmi előadás boros történetekkel és sok zenével a községi könyvtárban. Baranyi Sándor polgármester köszöntőjét 19 órakor a Hagyományőrző Íjász Klub felvonulása, lövetés és tűzgyújtás követi a Főtéren. A Szent Mihály-napi programsorozatot a Show és Bors zenekar koncertje zárja 19.30 órakor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!