Népmese

2024.09.24. 14:37

Magyar és cigány mesék illusztrációit várják a jászapáti rajzpályázatra

Közeleg a Magyar Népmese Napja (szeptember 30.). Ebből az alkalomból rajzpályázatot írt ki a Jászapátiak Baráti Egyesülete és a Jászapáti Városi Könyvtár.

Illés Anita

„Kedvenc népmesém, népmesei hősöm” címmel először hirdetett rajzpályázatot a Jászapátiak Baráti Egyesülete és a Jászapáti Városi Könyvtár óvodások és kisiskolások részére. 

rajzpályázat
A rajzpályázat kiírói meseolvasásra és alkotásra ösztönzik a jászapáti gyerekeket
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A rajzpályázat alkotásaiból kiállítást rendeznek a könyvtárban 

A szervezők meseolvasásra és alkotásra inspirálják a jászapáti családokat, az óvodai és iskolai közösségeket. A pályázókat arra buzdítják, hogy engedjék szabadjára fantáziájukat és szabadon választott technikával jelenítsék meg kedvenc magyar vagy cigány népmeséjük legérdekesebb történetét és/vagy legkedveltebb népmesei hősüket. Három kategóriában lehet pályázni: óvodások, általános iskola 1-2. és 3-4. osztály. A pályamunkákat A/4-es méretben, borítékban személyesen vagy postai úton lehet eljuttatni a városi könyvtárba október 5-ig. Az eredményhirdetés október 16-án, szerdán 16 óra lesz a könyvtárban, ahol kiállítást rendeznek az alkotásokból. Kategóriánként az első három legjobb pályamunkát könyvjutalommal díjazzák. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!