Egyházi kelmék

Tegnap, 17:00

Szakrális textíliákból nyílt kiállítás Jászfényszarun

Idén immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az Ars Sacra Fesztivált, amelyhez a jászsági kisváros is csatlakozott. A programsorozat keretében nyílt meg a Szakrális textíliák és hímző asszonyok Jászfényszarun című kiállítás.

Illés Anita

A szakrális művészeteket felvonultató fesztivál a jászsági településen is tartalmas, lélekemelő kiállításokat, előadást, templomtörténeti és orgonatúrát kínált. 

kiállítás
Egyházi kelméket, viseleteket és hímzett alkotásokat mutat be az új kiállítás Jászfényszarun, a Szent Erzsébet Közösségi Házban 
Fotó: Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság Facebook oldala/Pető Istvan

A különleges kiállítás október 20-ig látogatható 

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság és a római katolikus egyházközség szervezésében szeptember 22-én nyílt meg a Szakrális textíliák és hímző asszonyok Jászfényszarun című tárlat a Szent Erzsébet Közösségi Házban. Az érdeklődők egyházi kelméket, többek között miseruhákat, stólát, ministráns palástot és gallért, valamint gyönyörű oltárterítőket, Máriás lányok öltözetét, Máriás zászlót és egyedi hímzett alkotásokat csodálhattak meg a kiállításon, melyet dr. Farkas Kristóf Vince történész, a Jász Helytörténeti Kör elnöke nyitott meg. Közreműködött Ecsedi Péter énekművész. A különleges tárlat október 20-ig látogatható a szervezőkkel előre egyeztetett időpontban. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!