Színes program

4 órája

Játékos kiállítást rendeztek be a kunszentmártoni könyvtárban

Tűz és víz? – Generációk játékai címmel rendeztek be kiállítást a kunszentmártoni József Attila Könyvtárban. A népi, újrahasznosított és egyebek mellett a kilencvenes évekbeli ikonikus játékok október 1-től tekinthetőek meg, egy-kettőt ki is lehet próbálni a játékkiállításon.

Pakainé Pusztai Nóra

Idén immáron 18. alkalommal rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat, ebben az esztendőben a négy elem: föld, víz, tűz, levegő jegyében. A kunszentmártoni József Attila Könyvtár különféle programokkal csatlakozik a kezdeményezéshez, ilyenkor adódik ugyanis lehetőségük bemutatni a szerteágazó tevékenységüket, sokszínűségüket, most játékkiállítást szerveztek.

játékkiállítás Kunszentmárton könyvtár
A játékkiállítás ízelítőjét rendezték be a József Attila könyvtárban
Forrás: Beküldött fotó

– Nagy örömünkre az idei kampány lehetőséget ad a játékosságra, így a TŰZ ÉS VÍZ? - Generációk játékai témakörrel kapcsolatban, úgy gondoltuk kollégáimmal, hogy ez egy nagyszerű lehetőség egy játékkiállítás megrendezéséhez – nyilatkozta Mohácsi Bernadett, a József Attila Könyvtár munkatársa.

A tárlatot október 1-jén 16 órakor Dénes Lászlóné nyugalmazott pedagógus nyitja meg, aki régóta kutatja a népi játékokat. A könyvtár előterében két vitrinben egy kis ízelítőt rendeztek be, majd a kiállítás nagyobbik része az emeleten látható.

– A népi játékoktól kezdve a ’90-es – 2000-es évek ikonikus játékain át az újrahasznosított játékokig sok minden lesz megtekinthető, például matchbox-ok, babák, társasjátékok, hintalovak, rollerek – sorolta.

A kiállítás is mutatja, milyen szoros kapcsolat van a város kulturális intézményei között, a könyvtár a népi játékokat a helytörténeti múzeumtól, az újrahasznosított darabokat a Szabó Gyula Művelődési Központtól kaptán kölcsön. Ezeket ki is lehet próbálni a helyszínen, a játékkiállítás október 31-ig tekinthető meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!